Пізнього вечора 9 лютого росіяни вкотре намагалися атакувати Харків, тому з 21:24 до 23:17 на Харківщині лунала тривога. Так, з 22:46 окупанти завдавали ударів по Харкову дронами-камікадзе типу "Shahed". Попадання було зафіксовано у Немишлянському районі міста. Масштаби були вражаючими, адже до ліквідації наслідків обстрілу залучили 36 підрозділів ДСНС – понад 200 рятувальників.

Відомо, що всього Харківщина РФ атакувала 10 безпілотниками – 2 БПЛА потрапили до громадянської інфраструктури, 8 – було збито.

Зокрема, сталося потрапляння до нафтобази, на території якої було близько 3 тисяч 800 тонн палива. Так сталося, що дизель і бензин змішався зі снігом і вулиця, що йде вниз від нафтобази, перетворилася на пекельну лаву.

За останніми даними, загинули 7 людей.

Так, в одному з приватних домоволодінь виявляли обвуглені тіла цілої родини: чоловіка, дружини та їх трьох дітей: хлопчиків 7 місяців, 4 та 7 років.

"Сім'я. Згоріли живцем. Як встановили слідчі, після обстрілу стався витік палива, яке змішалося зі снігом і розтеклося по вулиці. Пожежа спалахнула в 15 будинках. Сім'я виявилася заручником вогню всередині свого ж будинку. Тіло чоловіка в коридорі будинку, мама з дітей у ванною. Де тіло немовляти поки що не знаємо. Ідуть пошуки", — повідомив начальник Слідчого управління поліції області Сергій Болвінов.

За його словами, із родичами сім'ї, в якій загинули троє дітей та двоє дорослих, вже зв'язалися експерти для взяття зразків ДНК.

В іншому будинку загинуло подружжя: чоловік 66 років та його 65-річна дружина.

Також отримали поранення троє людей: 45-річний чоловік та дві жінки 61 та 39 років.

Ось як виглядала вчора пожежа у Немишлянському районі Харкова, що виникла внаслідок прильоту дрону-камікадзе типу "Shahed".

Крім того, увечері 9 лютого артилерійський та мінометний обстріл зазнали ще понад 20 населених пунктів Харківщини: зокрема Дворічна, Сінківка, Петропавлівка, Берестове Харківської області та інші. Так, росіяни завдавали авіаудари населеними пунктами Степова Новоселівка, Котлярівка, Піщане, Березники, Нестерне.

О 23:20 у с. Великий Бурлук Куп'янського району внаслідок ударів безпілотників зруйновано кафе. Горіло приміщення на першому та другому поверсі. Без постраждалих.

Також пошкоджено будівлю недіючої медустанови. Горіли будівлі моргу та хірургічного відділення.

На ранок 10 лютого пожежу вдалося локалізувати. Втім, ліквідація наслідків прильотів продовжується. Наразі рятувальні роботи продовжуються.

За словами міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, на місці прильотів працюють слідчі та криміналісти, які документують військовий злочин Росії та відбирають зразки ДНК для ідентифікації тіл.

Читайте також:

Земля виявиться цілком непридатною для життя: вчені назвали термін. Скільки залишилося нашій планеті

У Кремлі зробили заяву з приводу звільнення Залужного: що розповів Пєсков і як поводиться Путін

У ТЦК розповіли, де вручатимуть повістки під час мобілізації: що потрібно знати