Цього тижня в Україні очікуються зміни у погоді.

Про це повідомляє УНІАН.

В даний час наш регіон знаходиться під впливом антициклону, що означає стабільну сонячну погоду до середини тижня.

Однак у четвер ми очікуємо наближення атмосферних фронтів із північного заходу, що принесе із собою дощі, але при цьому температура поступово підвищуватиметься.

У найближчі кілька днів не передбачається опадів, проте водіям слід бути обережними на дорогах західних, північних та північно-східних областей через можливу ожеледицю. Вітер дме з південного заходу та заходу зі швидкістю 3-10 м/с.

У середу та четвер вночі очікується прохолодна погода з температурою від 1° тепла до 4° морозу, тоді як у Карпатах та північно-східних областях температура може опуститися до -3°...-8°. Вдень температура коливатиметься від 1° морозу до 6° тепла.

До 2 лютого у деяких місцях очікується невеликий мокрий сніг чи дощ. У нічний час у північно-східних та східних областях температура повітря триматиметься в межах від 3° тепла до 3° морозу, а вдень від 0° до +6°. У південних областях прогнозується безосадкова погода. 3 лютого у західних областях очікується підвищення температури до +3...+9°.

У Карпатах у цей час продовжуватиметься снігопад, а температура вночі триматиметься в діапазоні від -6° до -11°, а вдень від 0° до -5°.

Відомий синоптик Наталія Діденко попереджає, що з 2 лютого ми будемо свідками зростання температури, але водночас очікується збільшення опадів та посилення вітру.

Читайте також: