23 січня 2024 року помер засновник легендарного гурту "Boney M." та автор багатьох хітів 1980-х, німецький продюсер Франк Фаріан, справжнє ім'я якого – Франц Ройтер.

Сумну звістку опублікувало видання ВВС , посилаючись на слова рідних чоловіка.

Що стало причиною смерті – поки що невідомо.

Музикант помер у своєму будинку у Майамі. Останнім часом, за словами родичів Франка, він був слабким. Відомо, що два роки тому йому замінили серцевий клапан. Це негативно позначилося здоров'я Фаріана. Незабаром він пересів у інвалідне крісло і був змушений використовувати дихальний апарат.

Франк Фаріан народився 1941 року в Кірні, на південному заході Німеччини. Здобув освіту шеф-кухаря, а також займався музикою. Спершу був співаком, а потім вирішив стати продюсером.

Фаріан досяг світової популярності з Boney M. Група була заснована в 1975 році. Згодом група увійшла до Книги рекордів Гіннеса як колектив, який реалізував найбільшу кількість синглів у Великій Британії. Фаріан є співавтором таких хітів колективу, як "Daddy Cool", "Rasputin", "Rivers of Babylon" та "Ma Baker".

Крім того, у різні десятиліття він був продюсером поп-колективів Eruption, Milli Vanilli, Far Corporation та La Bouche.

Фаріан також працював з такими музикантами, як Міт Лоуф та Стіві Вандер і був залучений до створення треку "Eruption" гурту "Van Halen".

Загалом, за свого життя артист продав близько 800 млн. платівок по всьому світу.

Читайте також:

Жінки за ним сохли мільйонами: не стало легенди серіалу "Беверлі-Хіллз, 90210". Пішов таким молодим

Не приманюйте небіжчика до дверей: які речі померлої людини краще не зберігати в будинку

Не стало легендарного актора, фільми з яким дивилися цілими поколіннями

Путін наказав вербувати африканські племена для атаки Україною