Стало відомо, що після тривалої хвороби пішла з життя відома полтавська волонтерка та військова психологиня Тетяна Ярошенко. Це сталось 19 січня внаслідок тяжкого захворювання.

Сумну новину повідомив в соцмережах чоловік померлої, Анатолій Ярошенко.

"Вчора вранці Лиса вирішила переселитись в інший ліс. Біжи, моє сонце! І дякую тобі за ці чарівні вісім років. Бережіть тих, хто ще поруч. Обняв", – йдеться у повідомленні чоловіка.


Тривалий час Тетяна перебувала на лікуванні в Одесі з діагнозом — важка політравма. Ще б пак, унаслідок захворювання їй в минулому році ампутували частину ноги.

Година лікування для волонтерки в середньому коштувала 1 тис. грн, однак сім’я не мала необхідної кількості ресурсів. Тому у жовтні 2023 року чоловік Тетяни організовував збір на її лікування. Тоді стан волонтерки дещо стабілізувався: запалення зменшилося, дихати стало легше, тиск і пульс нормалізувалися. Проте згодом їй знову стало гірше.

"Все ще під наглядом в реанімації. Вчора, наприклад, терміново знадобився ШВЛ, на ранок вже його відключили. Температура впала ... до низької. Виручає тепла ковдра. Втомлена", – писав чоловік волонтерки ще кілька днів тому.

Однак, попри зусилля лікарів та небайдужих людей, хвороба, на жаль, перемогла.

Рідні, близькі та знайомі волонтерки висловили щирі співчуття.

"Лети Тетяна Ярошенко. Нашу книжку я обов’язково закінчу. Тепер у твою память. І знай, що ми тебе дуже любимо. Голоси сумують за тобою, але я ж тебе знаю. Ти б сміялася. Ти була однією із самих мужніх людей, яких я знав у своєму житті", – пише Євген Степаненко.

"Чесна, весела...Наша Лиса. Татьяна Ярошенко ...Як же так...Світи. Більше тобі не боляче", – написала Ксенія Бикова.

Тетяна Ярошенко родом з Полтави. Волонтерську діяльність вона розпочала з 2014 року, навчала військових основ тактичної медицини. Згодом займалася психологічним відновленням воїнів після фронту.

Читайте також:

Не приманюйте небіжчика до дверей: які речі померлої людини краще не зберігати в будинку

Не стало легендарного актора, фільми з яким дивилися цілими поколіннями

Путін наказав вербувати африканські племена для атаки Україною

Це дуже страшно: нумеролог показала, як Путін використовує магію дат. 24 = 6, 2022 = 6