Генерал армії України Микола Маломуж висловив свою думку щодо ймовірності нового наступу російської армії з боку Білорусі. І, зважаючи на все, українцям переживати поки нема про що, хоча готовими треба бути до всього.

Докладніше про те, чи можливий наступ з боку Білорусі, інформує Главред.

Експерт стверджує, що зараз немає особливих передумов для російської агресії через Білорусь, оскільки там немає необхідної концентрації збройних сил.

"У нас потужні зміцнення вздовж кордону з Білоруссю, адже ми врахували ті помилки, яких припустилися 24 лютого 2022 року. Тепер там кілька ешелонів потужних ліній оборони, величезні мінні поля, подолати які неможливо. Ну і, зрозуміло, там тримають ситуацію під контролем підрозділу ЗСУ з вогневими системами, які знищуватимуть ворога у великих кількостях, навіть якщо 300 тисяч піде, вони будуть знищені та зупинені», — відзначив Маломуж.

Експерт висловив упевненість у тому, що Лукашенко більше не ризикуватиме і пропускатиме російські війська через свою територію, а тим більше спрямовуватиме їх на наступ.

"Він розуміє, що виграти війну Путіну вже надзвичайно складно, більше того, неможливо. Тому Лукашенко страхується, хоча ще підіграє Путіну, надаючи озброєння, техніку, боєприпаси, проводячи реабілітацію російських військових, ремонтуючи техніку та готуючи її до бойових дій, але не більше. Він розуміє, що вступивши у війну, він створить майданчик для потужних ударів з боку України. Крім того, може бути спровоковане протистояння з країнами НАТО. А опинитися в оточенні Лукашенка точно не хоче, — пояснив Маломуж.

Маломуж також наголосив, що Путін може використовувати Лукашенка за потреби. Експерт зазначив, що Лукашенко розуміє, що знаходиться на рівні ризику для вбивства, тому навряд чи сприятиме наступальній операції росіян через Білорусь, і тим більше не має наміру брати участь у ній. Він зазначив, що для лідера Білорусі це пов'язано не лише з загрозою повалення його режиму, а й з військовими загрозами.

Читайте також:

Переломний момент у ракетних обстрілах України: що у Путіна пішло не так і що кажуть експерти

Це треба знати: площу знищеного житла, за яке дадуть компенсацію, обмежили

У Кремлі опаде штукатурка: Британія надішле Україні історичну кількість новітніх безпілотників. Їхні тисячі