Останнім часом у Росії сталося кілька авіаційних подій, що викликало занепокоєння щодо безпеки рейсів, які виконують російські авіакомпанії.

Про це пише «УНІАН»

Боїнг 737-800 авіакомпанії Якутія.

15 січня у літака Боїнг 737-800 авіакомпанії «Якутія» під час зльоту з Якутська до Москви лопнула шина. Уламки пневматики лівого колеса зруйнувалися, пошкодивши нижню панель правого напівкрила, хвостову частину внутрішнього закрилка та трубку подачі гідравлічної рідини.

"На злітно-посадковій смузі якутського аеропорту виявили численні фрагменти пневматики лівого колеса, що зруйнувалося під час розбігу. Шматки пошкодили нижню панель правого напівкрила, хвостову секцію внутрішнього закрилка, трубку гідравлічної подачі рідини" - йдеться у повідомленні.

Літак благополучно приземлився в аеропорту Внуково, після чого польоти були припинені.

Аварійна посадка літака авіакомпанії "Ямал".

Того ж дня літак авіакомпанії «Ямал», що прямував з Гірничо-Алтайська до Салехарда, через несправність здійснив вимушену посадку в Толмачеві.

Airbus А321 Уральських авіаліній.

Також 15 січня в "Уральських авіаліній" виникли проблеми з виконанням двох рейсів з Єкатеринбурга в Сочі на несправному Airbus A321. Обидві спроби було скасовано, оскільки перший двигун не вийшов на злітний режим, працюючи на нестабільних швидкостях при розгоні злітно-посадковою смугою.

Боїнг 777-300ER Аерофлоту.

На початку січня 2024 року "Аерофлот" повідомив про восьму поломку літака за п'ять тижнів. У літаку Boeing 777-300ER на маршруті Пхукет-Москва виникла несправність, що спричинило затримку більш ніж на добу приблизно 400 пасажирів.

Заборони на польоти до Єгипту.

16 січня стало відомо, що двом найбільшим російським авіакомпаніям - "Аерофлоту" та "Росії" - заборонили польоти до Єгипту через побоювання щодо можливого арешту 27 літаків Boeing та Airbus.

Читайте також:

Вибиті вікна та евакуація людей: з'явилися подробиці потужних прильотів у Воронежі

На автомобілістів чекають сюрпризи: що змінилося в процедурі отримання посвідчення водія

Дуже ситно та незвичайно: рецепт курячих ніжок, запечених з овочами та ковбасками