Прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак заявив, що Росію можна перемогти.

Відповідну заяву Сунак зробив у п'ятницю, 12 січня, під час свого виступу з трибуни Верховної Ради. Свідченням того, що Україна може перемогти у цій війні, є її досягнення як на суші, так і Чорному морі.

"Російські військові значно перевершують за чисельністю українські сили, але ви вже повернули собі половину окупованої території, ви втримали схід, відновили життєво важливі судноплавні шляхи, щоб допомогти прогодувати світ, і все більше перетворюєте Крим на вразливе місце для Росії, а не на їх сильний бік. Ці перемоги показують, що Росію можна перемогти у її загарбницькій війні”, – сказав британський прем'єр.

Він зазначив, що Росія за час повномасштабної війни вже втратила близько півмільйона своїх військових, а російський диктатор Володимир Путін зіткнувся зі спробою державного перевороту та звинувачений як міжнародний військовий злочинець.

Економіка РФ, за словами Сунака, дуже ослаблена через санкції, а агресивні дії Москви змусили країни Європи значно збільшили свої оборонні витрати.

"Зараз він (Путін – Ред.) змушений випрошувати зброю у Ірану та Північної Кореї та відчайдушно жертвувати сотнями тисяч чоловіків у надії, що Україна поступиться чи що її друзі підуть. Але Україна не здасться, а Сполучене Королівство ніколи не відступить”, – запевнив Сунак.

Шойгу отримає другий інфаркт: у британській розвідці розповіли, як ЗСУ джгуть російську техніку

У Кремлі опаде штукатурка: Британія надішле Україні історичну кількість новітніх безпілотників. Їхні тисячі

"Пілоти вже дуже втомилися": у британській розвідці розповіли, чому росіяни скидають бомби на свої ж міста