Стало відомо, що голова Чечні Рамзан Кадиров запропонував США зняти санкції зі своєї родини в обмін на українських бранців. Повідомляється, що повний список на обмін він передав місту Грозному, що прибув до столиці республіки колишньому американському розвіднику Скотту Ріттеру. Справа в тому, що Ріттер відомий своєю критикою американської влади.

Як написали Рос ЗМІ, свою пропозицію Кадиров озвучив у ході побудови силових підрозділів республіки у Грозному.

Там же Ріттеру показали відеозвернення українських військовополонених, в якому вони просять "звільнити 20 полонених" і зняти "абсурдні санкції, які ні на що не впливають" проти близьких родичів Кадирова, його коней та літака.

"Є цікава пропозиція для нашого гостя. У нас є полонені, яких ми забрали у Донецьку, Луганську. ...Якщо вони знімуть санкції з моєї мами, з дочок і ні в чому не винних людей, коней. …Крім мене. Ще додадуть трохи санкції проти мене, то ми цих людей віддамо”, - заявив Кадиров.

"Якщо ви виконаєте ці умови, то 20 українських солдатів повернуться у свої рідні будинки", - каже один із наших військових.

Зазначимо, що одним із перших на прохання Кадирова про зняття санкцій видреагував керівник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в ефірі Національного телемарафону. Він припустив, що заява Кадирова – це елемент самопіару.

"Я взагалі досить дивно сприймаю заяви через медіа. Якщо людина хоче щось вирішити – вона знає, як і на кого треба вийти. Якщо не знає, йому підкажуть. Але, повірте, знає. А пропонувати через медіа: "Зніміть санкції з моєї родини та віддайте мені моїх коней", які, до речі, знаходяться в іншій державі – це трохи дивно, як на мене", – сказав голова української військової розвідки.

Іншими словами, керівник ГУР Кирило Буданов натякнув, що Кадиров просто "несерйозна людина".

Нагадаємо, що у вересні 2022 року Мінфін США ввів санкції проти дружини Кадирова Медні, Фатіми Хазуєвої, яку називають її другою дружиною, Амінат Ахмадовою, яка вважається третьою дружиною, донькою глави Чечні Айшат, що займає посаду міністра культури. очолює департамент дошкільної освіти Грозного, та Табарік, а також його двоюрідного брата Турпал-Алі Ібрагімова, на той момент міністра майнових та земельних відносин Чечні, а зараз секретар Ради безпеки Чечні. Крім того, санкції було запроваджено щодо модельного будинку "Фірдаус", засновником якого є Айшат Кадирова.

Сам Рамзан Кадиров під санкціями з 2020 року його звинуватили у серйозних порушеннях прав людини. А ось Аймані Кадирова, 70-річна мати голови Чечні, вперше потрапила під санкції США в серпні минулого року.

Читайте також:

"Замість злочинця покараємо родичів": Кадиров вигадав нову систему покарань. Відео

Кадиров придумав, як покарати Кіркорова, Лоліту та Собчак за роздягнені тусовки: їм час воювати в Україні

Кадиров пішов у крайнощі і зробив виклик Путіну: що про це розповіли експерти

Не прижилася нирка після пересадки: у ЗМІ розповіли, що сталося з Кадировим