В українському суспільстві давно склалася думка, що при владі в Україні перебувають люди з особливо розвиненим "хватальним рефлексом". Іншими словами, корупція в нашій країні вже довгий час є дуже суттєвою проблемою. При цьому війна, яка стала затяжною, створила нові можливості для корупції в Україні. Ще б пак,мери, депутати, керівники щодня створюють легенду, що все заради перемоги і при цьому крадуть все більше і більше, не боячись відповідальності.

Так, наприклад , президент "Енергоатома" Петро Котін вже двічі потрапляє "під приціл" Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК). Вперше це було 2020 року. Нині ж приводом стало те, що 70-річна теща президента "Енергоатому" під час війни купила будинок за 7 млн. гривень, хоча офіційно жінка не мала на це власних доходів.

Про це повідомив нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк. Він опублікував відповідний документ НАЗК.

"Національне агентство здійснює моніторинг способу життя Котина, а наведені у Вашому зверненні факти будуть враховані під час проведення зазначеного моніторингу способу життя", – йдеться у документі.

Зазначалося, що родичка Котина, якого називають людиною заступника голови Офісу президента Ростислава Шурми, влітку 2023 стала власницею:

  • двоповерхового будинку площею майже 300 кв.
  • землі під ним, із виходом до озера.

"Тепер у цьому будинку живе сам Петро Котін. У коментарі "Схемам" президент "Енергоатома" заявив, що необхідні кошти для купівлі майна його теща зібрала з різних джерел, а саме: власні заощадження, передані на зберігання готівки від родичів і позики з розрахунку майбутнього продажу майна, що нині перебуває в окупації, – йшлося в матеріалі.

Крім того, теща Котина володіє трьома земельними ділянками (сукупно на 30 соток) в іншому елітному селі в Київській області. За наявними документами, вона придбала їх одного дня – 2 березня 2021 року.

"Усього за цю нерухомість вона заплатила тоді близько 40 тис. доларів, або більше мільйона гривень за тодішнім курсом", – йшлося у матеріалі.

Наголошувалося: грошей для придбання всього цього майна теща Котина не мала. Справа в тому що:

  • "вона переважно працювала на напівдержавних підприємствах, зокрема на Запорізькій ТЕС";
  • загалом із 2000 по 2009 рік теща Котина отримала 79 тис. грн зарплати;
  • зараз вона, мабуть, отримує пенсійні виплати.

Крім того, зазначалося, що тесть Котіна до виходу на пенсію – у період з 2000-го до 2009-го – отримав 128 тис. грн зарплати. А дружина Котіна, згідно з публічними деклараціями президента "Енергоатома", "не мала ні заощаджень, ні заробітної плати, щоб допомогти своїй матері купити все це майно".

Читайте також:

А ось тепер усе буде по-новому: на що чекати українським чоловікам від мобілізації. Кого візьмуть і як усе зміниться

Що потрібно знати тим, у кого бронь: нововведення по мобілізації, про які ви не знали

Це потрібно знати: у яких випадках із працівника можуть зняти броню від мобілізації. Роз'яснення