У 2024 році українці можуть очікувати на позитивні зміни у своїх доходах: підвищиться як середня, так і мінімальна заробітна плата. За офіційними прогнозами, середня зарплата становитиме 21 809 гривень, що означає зростання на 8,5% для компенсації інфляції.

Мінімальну зарплату, що вже підвищена з 1 січня до 7100 гривень, у квітні планується підвищити до 8000 гривень.

Про це пише «obozrevatel»

Підвищення мінімальної заробітної плати.

Мінімальну заробітну плату, найважливіший економічний та соціальний показник в Україні планується підвищити з 6700 до 8000 гривень.

Вплив на середню зарплатню.

Очікується, що збільшення мінімальної заробітної плати вплине на середню заробітну плату, особливо в державному секторі.

"Безпосередньо має збільшитися зарплата у бюджетній сфері", – додала кандидат економічних наук Лідія Ткаченко.

Зростання реальної зарплати.

З урахуванням інфляції очікується, що реальна заробітна плата збільшиться на 8,5% у 2024 році, перевищивши початковий прогноз у 6%.

Прогнози уряду

Кабінет міністрів прогнозує подальше підвищення середньої зарплати до 25 732 гривень у 2025 році та 30 260 гривень у 2026 році.

Плани роботодавців.

Згідно з опитуванням Європейської бізнес-асоціації, 87% компаній планують підвищити зарплати у 2024 році, при цьому приблизно 46% розглядають підвищення до 10%.

Коригування ставок заробітної плати відповідають зусиллям щодо боротьби з інфляцією та підвищення економічного добробуту українських громадян.

Читайте також:

Однієї порції точно буде мало: рецепт найсмачніших вареників, які роблять із сирою картоплею

"Воювати не повинен ніхто": блогер Волошин відповів на заклик вступити до лав ЗСУ

Метод двох тижнів: що потрібно зробити, щоб орхідея шикарно цвіла цілий рік