Сьогодні, 5 січня, російські військові атакували Дніпровський район у Херсоні.

Як наслідок, зазнав обстрілу житловий будинок, що призвело до займання складу, де зберігалася гуманітарна допомога. Цю інформацію поширили Херсонська ОВА та Херсонська обласна прокуратура.

У повідомленні йдеться, що обстріл торкнувся не лише житлового будинку, а й призвів до займання складу, де зберігалися гуманітарні постачання.

За даними ОВА, чотири людини отримали травми. Постраждала 69-річна жінка, яка відмовилася від госпіталізації. Також троє мешканців Херсона у віці 22, 23 та 46 років звернулися до лікарні із травмами, і зараз їм надається необхідна медична допомога.

Попри те, що українські сили оборони восени 2022 року повернули контроль над Херсоном та правобережжям Херсонської області, російські війська продовжують обстріл цього регіону. Цей тривожний обіг подій спостерігається навіть після того, як українські сили повернули ці території під свій контроль після повного захоплення росією у лютому 2022 року.

Наприкінці минулого року, 26 грудня, окупанти обстріляли залізничний вокзал у Херсоні, внаслідок чого загинув 29-річний співробітник поліції з Кіровоградської області. Двоє співробітників поліції Херсонської області та двоє громадянських громадян також отримали поранення.

Крім того, вночі 5 січня російська армія влаштувала три атаки дронами-камікадзе по Високому Тягінській громаді, торкнувшись модульного містечка і призвівши до травм 7 людей.

2 січня 2024 року росія провела масовану атаку на Київ, випустивши понад 60 ракет, включаючи "Кинджали" та крилаті ракети Х-101/Х555Х-55. Сили ППО зуміли перехопити понад шість десятків ракет Х-101/Х555Х-55 та десяток Х-47М2 "Кинджал".

Серія потужних вибухів пролунала в Харкові, призвівши до загибелі однієї людини та поранення десятків інших. Декілька ударів було зафіксовано в центрі міста

Читайте також:

Як розвиватиметься війна у 2024 році: вже названо три головні сценарії

"Землі України знову зацвітуть": старець з гори Афон зробив пророцтво про закінчення війни

Має бути удар по Росії: Польща вимагає дати Україні ракети дальньої дії, щоб знищити пускові майданчики РФ