Народна артистка України Марія Бурмака в соцмережах поділилася трагічною звісткою.

Так, стало відомо, що у ніч на 4-те січня пішов із життя молодший брат знаменитості, захисник України Святослав Бурмака.

"Сьогодні вночі помер мій брат Святослав Бурмака. Серцевий напад. Учасник бойових дій. Він служив в 43 Окремій Артилерійській Бригаді імені гетьмана Тараса Трясила. Був поранений і контужений, лікувався в військовому госпіталі. У квітні був комісований за станом здоров'я. Не витримувала його психіка. Не витримало врешті і серце", - написала Марія.

"Нема таких слів, щоб описати як боляче нашій сім‘ї. Я завжди тебе буду дуже любити, Слава", - додала вона.

Також артистка оприлюднила чорно-біле фото Святослава. На знімку він позував у військовій формі, з посмішкою на обличчі.

Уже відомо, що церемонія прощання з захисником України пройде в суботу, 6 січня. Де саме та час Марія пообіцяла написати пізніше.

Святослав Бурмака був єдиним рідним братом Марії.

Сама співачка народилася у родині викладачів: її батько – історик, публіцист, кандидат історичних наук та професор. Також відомо, що Бурмака є двоюрідною сестрою українського політика та державного державного діяча Юрія Павленка.

Артистка виховує доньку Ярину, яку народила у шлюбі з колишнім чоловіком Дмитром Небесійчуком. Він загинув у січні 2022-го року внаслідок пожежі у власному будинку.

Українські публічні люди висловлюють співчуття Бурмаці в коментарях під дописом.

  • Співчуваю Марічка, це велика втрата! Світла та вічна памʼять герою, - написала співачка Ірина Білик.
  • Співчуваю. Горе… Обнімаю тебе. Світла памʼять, - телеведуча Анжеліка Рудницька.
  • Прийми співчуття. Світла пам’ять, - співачка Наталка Карпа.
  • Боже! Маріє, мої щирі співчуття. Царство небесне Герою, - блогерка Аліна Доротюк.

Зазначимо, що одне з останніх фото Бурмака опублікувала з братом в листопаді. Тоді вони вийшли на прогулянку з собакою. Того ж місяця Марія виклала фото зі Святославом та батьком. Вони приїхали в Одесу та прогулялись по узбережжю Чорного моря.

Нагадаємо, як розповідала артистка, Святослав пішов у військкомат та мобілізувався до лав ЗСУ в перші ж дні повномасштабного вторгнення. В квітні 2022-го в нього народилася донечка Ксенія.

До слова, менш ніж за добу до смерті брата Бурмака відкрила збір для рідного брата дружини Святослава. Андрій Фоменко - водій санітарного медичного пункту в/ч А7286 120-го батальйону, 113-ї бригади. Пішов служити добровільно з 28 лютого 2022 року. Санітарному автомобілю Mercedes Sprinter медичного пункту 120-го батальйону потрібна заміна двигуна, для того, щоб це санітарне авто продовжувало надалі брати участь в евакуації поранених бійців і доставлення їх до госпіталю.

Читайте також:

Перевірка військовозобов'язаних чоловіків на кордоні: що потрібно знати. Офіційне роз'яснення

Буде багато потужних ударів по Росії: український військовий розповів, що розпочнеться

Колишній український міністр запропонував розігрувати повістки до лотереї. Як таке вам?

І старих людей хочуть відправити воювати: у ЗСУ закликали мобілізувати молодих пенсіонерів