З початку війни в Україні почастішали випадки спроб чоловіків використати підроблені документи для перетину кордону. У зв'язку з цим прикордонники посилюватимуть перевірки чоловіків призовного віку.

Докладніше про те, як тепер проводитимуться перевірки військовозобов'язаних чоловіків на кордоні, інформує УНІАН, посилаючись на заяву спікера Державної прикордонної служби України (ДПСУ) Андрія Демченка.

За його словами, відповідно до правил перетину кордону, чоловікам віком від 18 до 60 років, за винятком певних категорій, заборонено залишати країну. Однак, як зазначив Демченко, деякі чоловіки намагаються оминути це обмеження, використовуючи підроблені документи.

"Ми бачимо збільшення спроб використання чоловіками підроблених документів, фальшивих документів або мета їхньої поїздки не відповідає тій, яка визначена правилами перетину кордону, зокрема, щодо перевезення вантажів, пасажирів або перевезення гуманітарних товарів", — сказав Демченко.

За його словами, прикордонники ретельно перевіряють документи та цілі поїздки чоловіків, які перетинають кордон. У разі виявлення порушень прикордонники мають право відмовити у перетині кордону.

Спікер ДПСУ також зазначив, що прикордонники перевіряють документи з територіальних центрів комплектування, які б фіксували те, що чоловік має відстрочку від призову.

Читайте також:

Йому пришили нову голову: помічники Путіна підставили його із новорічним зверненням. Відео

Хіба ж можна вірити? У Німеччині розповіли про те, що думає Путін про переговори з Україною

У США вже розповіли, як буде ліквідовано Путіна: є два варіанти