Екс-командир української роти Євген Дикий, який раніше служив у батальйоні "Айдар", розкрив подробиці планів України щодо завдання ракетних ударів по території Росії, пославшись на компроміс із союзниками.

Про це пише «УНІАН»

Дикий заявив, що починаючи з літа минулого року союзники заборонили використання своєї зброї на території Росії, але дозволили Україні завдавати ударів углиб ворожої території, використовуючи зброю вітчизняного виробництва.

Союзники заборонили використання своєї зброї на території Росії, але дозволили Україні завдавати глибоких ударів з використанням вітчизняної зброї, що призвело до розробки українських дронів дальньої дії.

"Саме з цього почалася історія розвитку українських далеких ронів", – зазначив Дикий.

Дикий навів успішні атаки, у тому числі удари по Білгороду, удари українських безпілотників «Бобер» по Москві, а також дії, що призвели до затоплення кораблів та спалення нафтового терміналу в Новоросійську.

"Звичайно, хочеться більше коштів, які дозволять завдавати ударів ворогові більш ефективно. Поки що єдиний засіб дальньої дії – це дрони української розробки, які ми дуже активно вдосконалюємо. Отже, у Чорному морі вже не залишилося точок, яких ми не дістаємо. А ось у глибині самої Росії на суші ми ще не скрізь дотягуємося”, – зазначив він.

Дикий заявив, що війна перемістився на російську територію, підкресливши здатність України досягти будь-якої точки Чорного моря і зусилля, що продовжуються, з збільшення дальності поразки і підвищення точності ударів.

Повідомляється, що українські команди працюють над збільшенням радіусу поразки та підвищення точності ударів. Дикий заявив, що приділяє особливу увагу російській оборонній промисловості, маючи намір вплинути на плани виробництва.

Дикий припустив, що навіть якщо союзники збережуть свої позиції, Україна очікує значного збільшення ракетних ударів по території Росії протягом року. Він підкреслив зростаючий досвід України та постійне вдосконалення систем.

"Навіть якщо цього року союзники не змінять свою позицію, то й тоді варто чекати дуже багато "хлопка" у Росії. За рік українці набули чималого досвіду та системи вдосконалюються. Найближчих цілей ми навіть не приховуємо – нас зараз цікавить російська оборонна промисловість. Ми збираємося внести певні корективи до їхніх виробничих планів. І чим саме, і коли нам це вдасться зробити, будемо вже постфактум дивитися", – зауважив Дикий.

30 грудня Сили оборони України завдали ракетного удару по військових об'єктах у російському місті Білгороді. Через неефективність російської ППО у центрі міста впали уламки, що призвело до людських жертв.

Читайте також:

Тільці поринуть у гармонію, а Лева має багато роботи: яким знакам Зодіаку пощастить у січні

"Хаймарс" нічого не прощає: у мережі показали, як ЗСУ гримнули новітню техніку, якою так пишався Путін

Щоб не загробити машину: як правильно вибрати дроти для прикурювання, на випадок, коли сів акумулятор