В адміністрації президента США Джо Байдена заявили про неможливість надання додаткової військової допомоги Україні для її затвердження американським Конгресом.

З такою заявою виступив координатор Ради національної безпеки Сполучених Штатів Джон Кірбі під час брифінгу у Білому домі.

У заяві Кірбі сказано, що Америка надала Україні останній пакет військової допомоги перед настанням нового року, і на даний момент відсутні додаткові фінансові ресурси.

Кірбі також зазначив, що президент США вже підписав останній доступний пакет допомоги. Він додав, щоб продовжити підтримку України в галузі безпеки, потрібне додаткове фінансування.

Американський чиновник підкреслив, що це завершення поточних ресурсів, і для продовження допомоги Україні у питаннях безпеки необхідне схвалення додаткового пакету допомоги з боку Конгресу. Він також додав, що без додаткових коштів від Конгресу, адміністрація не має інших можливостей надати підтримку.

Кірбі повідомив, що США вже виділили Україні останній пакет безпеки, на який було виділено кошти, і це сталося перед настанням Нового року. Він наголосив, що потрібна підтримка від Конгресу для продовження цих зусиль.

Чиновник наголосив, що постачання озброєння з останнього пакету військової допомоги, схваленого 27 грудня, ще не завершено повною мірою для України. За його словами, вони будуть передані протягом найближчих днів та тижнів.

Кірбі також зазначив, що у нього немає інформації про будь-які "близькі" рішення щодо відновлення військової допомоги Україні в галузі оборони.

Після блокування республіканцями в Конгресі США пакету військової та фінансової допомоги для України, адміністрація Байдена знайшла вихід із ситуації. Нова стратегія полягає у фінансуванні боротьби України проти агресії росії за рахунок заморожених російських золотовалютних резервів.

Читайте також:

Має бути удар по Росії: Польща вимагає дати Україні ракети дальньої дії, щоб знищити пускові майданчики РФ

У США розповіли, чого насправді хоче Путін і які він планує

У США зробили важливу заяву про переговори між Києвом та Москвою: мають бути на умовах України