З 1 січня 2024 року українські військовослужбовці продовжать отримувати доплати до заробітної плати в залежності від завдань і місця знаходження, що виконуються, розміри не змінилися порівняно з минулим роком.

Про це пише «obozrevatel»

Структура виплат така:

100 000 грн: отримують війська ППО та ракетних військ, а також артилерійські сили, які ведуть бій із противником, не перебуваючи у зоні бойових дій. Така ставка діє з 29 вересня 2023 року, раніше ці військовослужбовці отримували 30 тисяч гривень.

50 000 грн: надходять командно-штабному складу управління частинами та підрозділами. Нарахування діє з 29 вересня, колишня ставка становила 30 000 грн.

30 000 гривень: виплачується військовослужбовцям, які беруть участь у розмінуванні за межами зони бойових дій. Ця ставка діє з 29 вересня.

20 587 грн: отримані стрілками, які не брали участь у бойових завданнях.

50 587 грн: військовослужбовці за спеціальністю стрілок, які виконують бойові завдання.

Таким чином, учасники бойових дій можуть отримувати сумарну щомісячну зарплатню до 120 587 гривень. Ці цифри відображають динамічний характер військових компенсацій в Україні, при цьому ставки коригуються залежно від характеру завдань та місцезнаходження.

Примітно, що ці ставки діють із 29 вересня 2023 року, що свідчить про нещодавні зміни у структурі винагороди військовослужбовців.

Читайте також:

Колись так робили наші бабусі: рецепт ніжних котлет у томатному соусі на сковороді

"Мені дуже хотілося їм допомогти": Наталія Могилевська розкрила подробиці про своїх таємних дітей

Не повторюйте цю помилку: чому ночами ні в якому разі не можна спати в шкарпетках