В Україні кількість років стажу, необхідного для виходу на пенсію за віком, зростає щороку. У 2024 році право на пенсію за старістю виникає у віці 60 років за наявності у людини страхового стажу 31 рік.

Про це повідомляє «zn»

Однак, якщо людині не вистачає кількох місяців страхового стажу для виходу на пенсію у віці 60 років, є можливість вийти на пенсію раніше 63 років за певних умов:

Офіційне працевлаштування та отримання необхідних місяців.

Якщо людина офіційно працевлаштована, вона може придбати необхідні місяці страхового стажу завдяки своїй роботі.

Добровільна виплата страхових внесків.

Якщо фізична особа укладає договір про добровільну сплату страхових внесків за обов'язковим державним пенсійним страхуванням, вона може сплатити добровільні внески протягом трьох місяців.

Мінімальний страховий внесок розраховується виходячи із мінімальної заробітної плати. Наприклад, якщо мінімальна зарплатня становить 7100 грн, то мінімальний страховий внесок складе 7100*22% = 1562 грн.

Після накопичення 31 року страхового стажу, людина може подати заяву на отримання пенсії.

Важливо відзначити, що інформування про зміни у пенсійному законодавстві та консультації з відповідними органами, такими як Пенсійний фонд, можуть допомогти людям зрозуміти конкретні вимоги та варіанти, доступні їм на основі їхнього досвіду страхування.

Читайте також:

Містять масу вітамінів: дві каші, які покращують роботу серця

З грошима можуть виникнути проблеми: хто з українців ризикує залишитись без пенсії у січні

18% від усіх доходів: у Кабміні розповіли, чи вводитимуть новий податок для українців