З 6 січня в Україні очікується сильне похолодання, що супроводжується снігопадами, хуртовиною, дощами та ожеледицею.

Про це повідомила заступник начальника відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня у коментарі для NV.

За її даними, 4 та 5 січня повітряні маси із заходу принесуть тепло, з температурою від +1 до +7 вночі та вдень по всій Україні, за винятком півночі, де буде від 0 до -5 градусів.

Однак вона попередила, що з 6-8 січня на півночі очікується прихід холодного арктичного повітря, яке принесе морози. Зокрема, у північних, центральних та східних регіонах країни вночі очікуються температури від -10 до -15 градусів, а подекуди на північному сході навіть до -18-20 градусів.

Голеня також зазначила, що 7 та 8 січня можливі ускладнення погоди через зіткнення повітряних мас із півночі та півдня. У західних та північних областях очікуються снігопади та хуртовини, тоді як на півдні та сході країни опади будуть переважно у вигляді дощу. У центрі країни очікується дощ, мокрий сніг та ожеледиця.

Крім того, вона зазначила, що 9-10 січня морози посиляться і торкнуться не лише півночі та заходу, а й центру, а навіть півдня та сходу України.

Однак вона додала, що це похолодання буде тимчасовим, і очікується, що 10 січня морози ослабнуть, із температурою до 0 до -5 градусів у північних областях, а на півдні розпочнеться відлига.

Цей прогноз відрізняється від попередніх очікувань, коли сильне похолодання очікувалося у середині тижня. Однак, за новими даними, воно очікується на 8 січня.

Читайте також:

Справжні сюрпризи попереду: якою буде погода на початку року