Повідомляється, що Офіс президента, Кабінет міністрів та народні депутати розглядають можливість оновлення механізму мобілізації, приділяючи особливу увагу резервуванню призовників, які сплачують податки.

Про це повідомляє «epravda»

За даними Forbes, проект закону про вдосконалення мобілізації внесено до Верховної Ради, а запропонований механізм передбачає застереження виходячи із суми сплачених податків.

Відповідно до обговорення, автоматичне резервування від мобілізації може спрацювати у разі сплати фізичними особами мінімально встановленої суми ПДФО на місяць – близько 6000 гривень (що відповідає зарплаті близько 33 400 гривень).

Інша пропозиція передбачає встановлення порога заробітної плати 35 тисяч гривень. Механізм резервування може бути поширений і на індивідуальних підприємців (ФОП), хоча чіткі критерії цієї групи поки що невідомі.

Окрім цього, для спеціального податкового режиму "Дія.City" для IT-індустрії йдеться про мінімальний поріг зарплати в еквіваленті 3200 дол.

Очікується, що процес резервування включатиме синхронізацію державних реєстрів, зокрема «Оберіг» (зареєстрованих призовників), та інформацію про податкові платежі. Якщо призовник відповідає критеріям, Оберіг генерує QR-код для броні, дійсний протягом 45 днів.

Нова система вимагатиме внесення змін до законодавчих норм та Податкового кодексу, у тому числі частішої звітності з ПДФО.

"Бронювання здійснюється через синхронізацію державних реєстрів. Йдеться про "Оберіг" (зареєстровані військовозобов'язані) та інформації про сплату податків. Якщо військовозобов'язаний платить ПДФО в потрібному обсязі і у нього все гаразд із документами, в "Оберіг" генерується QR-код про бронювання. Він діє 45 днів", - йдеться у статті.

Важливо зазначити, що ці обговорення є частиною зусиль, що продовжуються, щодо вдосконалення мобілізаційного процесу в Україні. Деталі можуть змінюватись у міру розвитку законодавчого процесу.

Читайте також:

Відстрочку отримають, але не всі: чи загрожує багатодітним батькам мобілізація

Коли немає часу, а їсти хочеться: рецепт швидкого та ситного закарпатського супу "Капуста підбивна"

Здоров'ю не нашкодить і постать не постраждає: лікарі назвали найкорисніший хліб