У зв'язку з повномасштабним вторгненням росії в Україну, в країні розпочато загальну мобілізацію. Військовозобов'язаних громадян призивають на службу до Збройних Сил України. Однак, деякі з них можуть мати право на відстрочку від мобілізації.

Закон України"Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" регулює питання призову на службу.

Згідно з чинним законодавством, багатодітні батьки (чоловіки та жінки, у яких троє чи більше дітей) звільняються від призову до лав Збройних сил України чи інших військових формувань.

Для підтвердження статусу багатодітної сім'ї громадянам необхідно звернутися до структурних підрозділів із соціального захисту населення районних держадміністрацій або виконавчих органів, надавши відповідні документи, такі як заява, фотографії, копії документів на місце проживання, паспортів, свідоцтв про народження дітей та шлюб, а також інші документи, які б підтверджували факт виховання дітей.

Також варто зазначити, що від мобілізації звільняються чоловіки, які виховують дітей самостійно. Цей захід спрямовано забезпечення соціального захисту багатодітних і одиноких батьків за умов військового конфлікту.

Важливо відзначити, що національна мобілізація в Україні спричинена нагальною потребою забезпечення безпеки країни в умовах воєнних дій. Відповідальність за захист батьківщини лежить на всіх громадянах, і уряд надає різні механізми, щоб врахувати особливості сімей та забезпечити їхній соціальний захист у період воєнного часу.

Читайте також:

Як оформити відстрочку від мобілізації, якщо ви доглядаєте хвору людину: роз'яснення

Тільки ті, хто має велику зарплату: у Раді хочуть змінити умови бронювання від мобілізації

Чи блокуватимуть картки і позбавлятимуть прав водіїв: нова заява про мобілізацію українців