Згідно з останнім прогнозом погоди, в Україні найближчим часом очікується зміна кліматичних умов.

Раптове похолодання, хоч і короткочасне, очікується на початку січня 2024 року. Синоптик Ігор Кібальчич зазначає, що кінець першої декади та початок другої принесуть із собою перенесення холодних повітряних мас з півночі Європи на південніші широти, включаючи Центральну та Східну Європу.

Згідно з прогнозом, з 8 по 12 січня очікується значне зниження температури у західних, північних та північно-східних областях України.

Нічні морози можуть сягнути -15...-20 °C. Проте, тішить те, що таке похолодання буде короткочасним. Вже з 13-14 січня очікується відновлення температурного режиму, і зональна циркуляція поверне теплішу погоду по всій країні.

Третя декада січня принесе теплу погоду з рясним опадом завдяки активній циклонічній діяльності в Північно-Західній Європі. Синоптик очікує, що температура повітря буде вищою за середню, а кількість опадів перевищить двомісячну норму в деяких регіонах.

Незважаючи на теплі періоди, сніговий покрив залишиться нестійким та плямистим. З більшою ймовірністю він сформується у північних, північно-західних та північно-східних областях, а також у горах Карпати. Також слід очікувати тумани, які часто з'являтимуться протягом місяця. Водії мають бути готові до можливих ожеледиць на дорогах.

Синоптик Наталія Діденко додає, що на початку січня сильних морозів не передбачається, і більшість регіонів очікують на позитивні температури з 4 по 7 січня.

Період похолодання, за її даними, розпочнеться з 8 січня. Таким чином, загалом січень 2024 року в Україні буде теплим, але з короткочасними періодами похолодання та значною кількістю опадів.

Читайте також: