Протягом ночі та ранку 2 січня багато людей постраждали через масовані удари з боку російських збройних сил по Україні.

Це також призвело до того, що у столиці деякі мешканці залишилися без водопостачання та електроенергії. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

За його словами, у кількох районах тимчасово відсутній тиск у водопровідній системі, що призводить до часткової відсутності води. Тож населення закликають зробити запаси.

У повідомленні наголошується, що комунальні служби наразі працюють над відновленням водопостачання.

Інформація про постраждалих у Києві та наслідки

Було повідомлено, що рятувальники звільнили 17 людей із будинку у Солом'янському районі міста, а ще 117 мешканців було евакуйовано. Однак пізніше стало відомо, що жінка похилого віку, яка постраждала в цьому будинку, померла в машині швидкої допомоги. Усього 27 постраждалих було доставлено до лікарні.

В області через падіння уламків у місті Вишневе постраждали 5 багатоквартирних будинків. Організовано евакуацію людей до найближчих центрів тимчасового проживання, де працюють психологи Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Крім того, в громадах Київщини було пошкоджено кілька приватних будинків та понад 60 автомобілів. Наприклад, через уламки виникла пожежа в недобудованій церкві, також пошкоджено кілька підприємств та складських приміщень. Одна з обласних медичних установ зазнала пошкоджень.

Відомо, що дві людини загинули у Фастівському районі, ще 11 отримали поранення, включаючи одну дитину. Всім потерпілим надається невідкладна медична допомога.

Вранці 2 січня стався масштабний ракетний обстріл Києва з боку російської армії. Протиповітряна оборона столиці змогла знищити понад 60 крилатих ракет і більше десяти гіперзвукових ракет "Кинджал".

Також у нічний час захисники успішно знищили всі дрони-камікадзе, які атакували столицю.

Читайте також:

Ракетний удар по Києву та Харкову: кількість жертв зросла - подробиці, відео

Хіба ж можна вірити? У Німеччині розповіли про те, що думає Путін про переговори з Україною

Як розвиватиметься війна у 2024 році: вже названо три головні сценарії