Сьогодні, 30 грудня, 675 день російського вторгнення в Україну. На фронті російська армія практично щодня атакує величезною кількістю безпілотників та артилерії, тому кожен солдат, який воює за Україну, перебуває у постійній небезпеці. Крім того, російські окупанти дуже інтенсивно обстрілюють міста та села на контрольованих Україною територіях Донецької та Херсонської областей, щоб тримати у страху мирне населення. І ось стало відомо, що українці, які працюють в умовах інтенсивного обстрілу, отримають підвищення зарплати.

Так, Кабінет міністрів на засіданні 29 грудня 2023 року підвищив зарплати особам, які працюють в умовах інтенсивного обстрілу.

Про це повідомляє Міністерство реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Ці зміни спрямовані на підвищення зарплат тим, хто працює в умовах інтенсивного обстрілу на території активних бойових дій. Це стосується також державних службовців”, – сказано в офіційному повідомленні.

Відповідно до прийнятих змін:

  • для працівниківпередбачено можливість збільшити вдвічі розмір надбавки за роботу під час інтенсивних обстрілів на територіях, на яких тривають активні бойові дії, у розрахунку на місяць пропорційно до робочих днів, коли відбувалися обстріли. ;
  • для держслужбовців, які працюють в особливих умовах на територіях активних бойових дій під час інтенсивних обстрілів, посадові оклади будуть визначатися з урахуванням коефіцієнта 3 у розрахунку на місяць пропорційно до робочих днів, коли відбувалися обстріли.

Список робіт, за які виплачується така надбавка, визначатиметься начальником обласної військової адміністрації.

При цьому перелік працівників узгоджуватиметься з відповідною обласною військовою адміністрацією.

Читайте також:

Готуйтеся вже зараз: що буде з пенсіями та зарплатами українців із 2024 року

Готуйтеся до сюрпризів: скільки доведеться віддавати зі своєї зарплати після поновлення податків

Тільки ті, хто має велику зарплату: у Раді хочуть змінити умови бронювання від мобілізації

Виростуть у десятикратному розмірі: як військовим ЗСУ платитимуть зарплати у 2024 році - подробиці