У найближчому майбутньому українські школи будуть під охороною правоохоронців, які будуть спеціально навчені та оснащені відповідним обладнанням.

Інформацію надав голова Національної поліції Іван Вигівський, який розкрив деталі проекту "Офіцери шкільної безпеки". Про це пишуть Українські Новини.

За його словами, ця ініціатива є пріоритетною для керівництва країни. Вигівський наголосив, що мета цього проекту не зводиться до того, щоб поліція просто залучила людей, які не бажають служити в армії. Основне завдання – підвищення безпеки у навчальних закладах, запобігання доступу сторонніх та запобігання проносу небезпечних предметів.

Голова Національної поліції зазначив, що офіцер шкільної безпеки взаємодіятиме з адміністрацією шкіл та батьківськими комітетами, надаватиме рекомендації щодо заходів безпеки та захищатиме дітей.

Вигівський додав, що проект уже запущено, і місцеві поліцейські укладатимуть угоди про співпрацю з місцевими громадами, де розташовані школи. У школах поліцейські забезпечуватимуть пропускний режим із використанням металодетекторів.

Голова Національної поліції зазначив, що ведеться діалог із директорами шкіл, і існують різні точки щодо питання про озброєння офіцерів безпеки у школах. Він додав, що зараз точаться дискусії про це.

Раніше повідомлялося, що глава Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що в українських школах планується посилити безпекові заходи. Поліцейські чергуватимуть у навчальних закладах, і це будуть спеціально підготовлені, відібрані та добре оснащені співробітники. На входах до шкіл встановлять металошукачі та арки. Особливу увагу буде приділено школам поблизу зон бойових дій і прикордонних з Білоруссю.

Читайте також:

Батькам це потрібно знати: що чекає школярів, які навчаються у 4 класі

Скорочення предметів і не лише: що чекає на українських школярів. Важливі нові правила

Батьків попередили: як тепер можна отримати медичну довідку для зарахування дитини до садка чи школи