В Україні вдови загиблих захисників України мають право на пільгу у розмірі 50% вартості комунальних послуг.

Це закріплено у статті 15 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту".

Про це повідомляється у пресрелізі Пенсійного фонду України

Ця пільга поширюється на різні комунальні послуги, включаючи управління багатоквартирним будинком, газ та його доставлення, електроенергію, опалення, гарячу та холодну воду, вивіз сміття, закупівлю твердого палива та внески ОСББ.

Згідно з повідомленням Пенсійного фонду України, при розрахунках плати за опалення та житло площа, на яку надається знижка, становить 21 кв. м на кожну особу, яка проживає у житловому приміщенні та має право на пільгу, а також додаткові 10,5 кв. м на сім'ю.

Крім цього, якщо вдова непрацездатна, а її сім'я складається лише з непрацездатних осіб, то 50% знижка на газ для опалення надається на подвійний розмір нормативної опалювальної площі (42 кв. м на кожну особу з правом на пільгу та 21 кв. м на сім'ю) .

В установі наголошують, що пільга надається незалежно від середньомісячного доходу та типу житла або його форми власності.

За прогнозами Національного банку України, в Україні очікується збільшення вартості комунальних послуг, включаючи газ, гарячу воду та опалення. Однак це, ймовірно, відбудеться не раніше 2025 року після завершення дії мораторію на підвищення комунальних тарифів. Таким чином, протягом наступного 2024 року українці мають оплачувати ці послуги за поточними тарифами.

Повідомляється, що в Україні відбулося збільшення вартості низки послуг ЖКГ. За останній рік, з листопада 2022 року по листопад 2023 року, тарифи підвищилися на 13%. Особливо помітним стало зростання цін на електроенергію, яке склало 69,7%.

Читайте також:

Готуємося до сюрпризів: українцям розповіли, як зростатимуть тарифи на комунальні послуги

Адже не всі про це знали: хто з українців може не платити за комунальні послуги

Доведеться ще більше розщедритися: платіжки за комуналку збільшаться із січня - за що платитимемо