Приморський районний суд Одеси поставив крапку у справі екслідера одеського осередку "Правого сектору" Сергія Стерненка, якого звинувачували у вбивстві Івана Кузнєцова у 2018 році.

Про це активіст повідомив у своєму Телеграм-каналі.

"Сторона звинувачення не довела мою провину, у моїх діях не було наміру на умисне вбивство. І не могло бути, бо я захищав своє життя під час третього замовного нападу 2018 року в Одесі. Це був дуже важкий шлях – довести, що ти мав право захищатися”, – написав Стерненко.

Нагадаємо, йдеться про події, що відбулися у 2018 році в Одесі. 24 травня цього року Сергій Стерненко зазнав нападу, внаслідок чого активіст завдав удару ножем одному з нападників - Івану Кузнєцову. Поранений від отриманих травм помер, а Стерненку звинуватили за статтею про вбивство.

Сам Стерненко стверджує, що діяв на свій захист, отримавши в процесі поранення. Він вважає, що напад пов'язаний із його активізмом проти будівництва в Одесі.

Щодо ще одного нападника на Стерненка - Абзали Баймукашева, його суд визнав винним у травні 2018 року. Зловмисника засудили до 10 років позбавлення волі.

Третього кривдника затримати не вдалося. Олександр Ісайкул втік з місця події, а потім виїхав з України.

Читайте також:

Мобілізація заробітчан та "утікачів": які наслідки загрожують чоловікам, які ігноруватимуть вимоги ТЦК за кордоном

"Куди? Війна закінчилася?": Безугла влаштувала скандал Залужному через демобілізацію

А ось тепер усе буде по-новому: на що чекати українським чоловікам від мобілізації. Кого візьмуть і як усе зміниться