За словами члена комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Вадима Івченка, цей законопроект пропонує розширити процедуру ідентифікації для чоловіків призовного віку, які навіть проживають за кордоном.

Про це повідомляє «apostrophe»

Відповідно до запропонованого законодавства, особам, які перебувають за кордоном, необхідно буде пройти ідентифікацію, а невиконання цієї вимоги може призвести до таких наслідків, як відмова у наданні консульських послуг, включаючи продовження прострочених паспортів або надання довіреності.

"Якщо людина за кордоном, наприклад, вона повинна пройти теж цю ідентифікацію, а якщо вона не пройде, то це означає, що будуть наслідки. Одним із наслідків, наприклад, може бути – не надаватимуться консульські послуги, тобто якщо прострочений паспорт, ніхто нового не надасть. Вона не зможе зробити консульські послуги у вигляді довіреності", - повідомив народний депутат.

Також може знадобитися ідентифікація банку, недотримання якої може призвести до вимкнення банківських карток. Законопроект планується розглянути у парламенті у січні.

Читайте також:

Три тисячі кілометрів: міністр оборони Умеров розповів, до чого готуватись українцям

"У нас все добре у шлюбі'": Настя Каменських спростувала чутки про розрив з Потапом

Без шкоди здоров'ю та зайвої ваги: ​​лікарі назвали ідеальну кількість пива для вживання

А ось тепер усе буде по-новому: на що чекати українським чоловікам від мобілізації. Кого візьмуть і як усе зміниться