В Україні незабаром планують внести зміни до мобілізаційного законодавства, зареєструвавши відповідний законопроєкт у Верховній Раді. Представники влади готують до створення "матрицю відповідальності або матрицю мобілізації", покликану стати зрозумілою для громадян України. І це відбувається на тлі посилення мобілізаційних заходів.

Докладніше про те, що чекати українським чоловікам від нової хвилі мобілізації, інформує zn.ua.

Міністр оборони Рустем Умеров узяв під власний контроль нову хвилю мобілізації. Електронні повістки, нова хвиля мобілізації та ротація військ – ці теми зараз найактивніше висвітлюються в українських ЗМІ. І до всього це тепер додатись і вищезгадана "матриця".

"Ми її обговорюємо з Силами безпеки та оборони, Кабінетом міністрів та Верховною Радою. Головний меседж – як можна зайти в периметр для служіння країні, що буде, коли ти зайдеш у нього, як ми тебе тренуватимемо, як ти будеш їхати на злагодження, які будуть відпустки та коли, як ти перестанеш служити й вийдеш із цього периметра, поки що йде війна", — сказав Умеров.

Всі ці аспекти є суттєвими й важливими правилами для всіх учасників процесу. Вони регулюватимуть ті питання та нюанси, які раніше не були висвітлені окремо.

"Нам, як суспільству, треба зрозуміти, як ми відвойовуватимемо землі. І в цьому плані мобілізація, демобілізація, відстрочка, соціальний захист – ці питання потребують роз'яснення чи зміни”, – додав Умеров.

Читайте також:

Електронні запрошення у військкомат: що чекає на українців і що розповів міністр оборони Умеров

Що потрібно знати тим, у кого бронь: нововведення по мобілізації, про які ви не знали

Блокпости по всій країні та повістки: військовий розповів, до чого готуватися українським чоловікам