На початку 2024 року в Україні планується запустити Єдину державну онлайн-платформу з усиновлення та форм сімейного виховання під назвою "Україна для кожної дитини", як оголосили в Мінсоцполітики. В даний час платформа знаходиться на стадії пробної версії.

Про це пише «pravda»

Міністр соціальної політики Оксана Жолнович наголосила на сміливості людей, які відкривають своє серце для усиновлення дитини, наголосивши, що платформа покликана підтримати їх на цьому важливому шляху.

«Україна для кожної дитини» служитиме онлайн-хабом, що об'єднує всю необхідну інформацію та ресурси, пов'язані з усиновленням та поміщенням дитини у сімейні форми виховання.

"Люди, які відкрили своє серце, щоб взяти дитину в сім'ю, які готові ділитися з нею своєю любов'ю, мають велику сміливість. Наша платформа буде підтримувати їх на цьому шляху", – зазначає міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Платформа запропонує:

Покроковий алгоритм усиновлення дитини на свою сім'ю.

Інформація про сімейні форми навчання.

Доступ до відповідних експертів.

Підтримка у процесі адаптації дитини та сім'ї.

Освітні курси для потенційних користувачів.

У Мінсоцполітики вважають, що платформа сприятиме популяризації та стимулюванню розвитку сімейного виховання дітей в Україні.

Ірина Тулякова, керівник Координаційного центру розвитку сімейного виховання та догляду за дітьми, наголосила, що хоча не кожен може врятувати всіх дітей, кожна людина має потенціал змінити життя хоча б однієї дитини, прийнявши її у свою сім'ю.

"Звичайно, ніхто не може врятувати всіх дітей, але кожен із нас може повністю змінити історію принаймні одну дитину, прийнявши її у свою сім'ю", – додала голова Координаційного центру з розвитку сімейного виховання та догляду за дітьми Ірина Тулякова.

Читайте також:

Без роботи точно не залишитеся: кого компанії найматимуть 2024 року. Список професій

Цифра здивує вас: скільки поляків готові піти добровольцями, якщо Росія нападе на Польщу

Справжня панська страва: рецепт скумбрії в беконі, запеченій із гірчицею та зеленню