Стало відомо, що 19 грудня 2023 року в Києві був проведений перший Diia Summit з початку повномасштабної війни, який став початком нової сторінки в житті цифрової держави.

Отож, завдяки підтримці Президента України, Уряду, партнерів та кожного українця, напередодні Мінцифри представили оновлений дизайн додатку "Дія" та чотири нові онлайн-послуги.

Насамперед варто знати, що опівночі 20 грудня відбувся запуск онлайн-послуги купівлі-продажу авто у "Дії". Про це на відкритті Diia Summit повідомив Президент України Володимир Зеленський. Таким чином, відтепер здійснити продаж чи купівлю авто можна буде за 15 хвилин, а потім отримати новий техпаспорт і номери поштою, заявив він. Уже 20 грудня уряд має представити це оновлення в деталях, додав він.

А ще Зеленський розповів, що цього тижня через "Дію" має запрацювати обмін житлових сертифікатів, які видають як компенсацію за зруйноване через російську агресію житло. За його словами, через застосунок вже подано понад 574 000 повідомлень про пошкоджене майно.

Крім того, в Мінцифри розповіли, що в Дії з'явилися:

  1. Автоматизована послуга внесення змін про ФОП (за кілька хвилин без участі реєстратора);
  2. е-Підприємець - бета-тест (декілька послуг для бізнесу в одній заяві). Сервіс буде доступний як для новостворених, так і для дійсних бізнесів. Наразі е-Підприємець знаходиться на етапі тестування, проте найближчим часом запрацює для всіх українців.
  3. Послуги для моряків (документи без даремних поїздок та годин витраченого часу).

"Ці сервіси покажуть зовсім новий підхід до державних послуг, у якому немає місця корупції та бюрократії", - заявили в міністерстві.

На саміті також було презентовано новий дизайн "Дії", завдяки якому в Мінцифрі сподіваються, що застосунок стане ще зручнішим та сучаснішим.

Серед головних оновлень – персоналізована стрічка, де всі необхідні розділи під рукою – донати, облігації, єВорог. А також зʼявиться розділ з новинами, тож про оновлення в Дії можна дізнатись просто в застосунку зі стрічки.

На події також анонсували плани Мінцифри на наступний рік. Серед них – запуск Дія.Офісу – окремого сервісу для держслужбовців у Дії, а також застосунку Мрія – нового освітнього продукту, який допоможе мільйонам людей навчатися та розвиватися.

Зазначимо, що Diia Summit провели за підтримки Швейцарії в межах Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа, проєкту USAID / UK aid "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах / TAPAS", Фонду Євразія, Європейського Союзу в межах проєкту EU4DigitalUA, а також "Проєкту підтримки Дія", який Програма розвитку ООН в Україні (UNDP) реалізує за фінансування Уряду Швеції, проєктам GIZ за підтримки уряду Німеччини, та Visa.

Читайте також:

Церковне свято 21 грудня: не здумайте цього дня бажати щастя та здоров'я

Одразу виплатять 30 тисяч гривень: українцям розповіли про підвищення зарплатні. Коли це почнеться

Ну нарешті! Нова пошта відкрилася у найпопулярнішій країні, в яку так люблять їхати українці

Ну ось і дочекалися: в Україні змінять ставки за кредитами та депозитами. До чого готуватися