В Антарктиді на станції "Академік Вернадський" з'явилися перші цього року пташенята субантарктичних пінгвінів. Вчені представили фото малюків, і весь світ побачив, які це милі та чарівні створіння.

Докладніше про те, що біля арктичної станції "Академік Вернадський" вилупилися пінгвінята, інформує Національний антарктичний науковий центр у мережі Facebook.

За словами полярників, із перших 11 яєць, відкладених на початку листопада, народилося 8 пташенят. Деякі сім'ї поповнилися відразу двома пташенятами, а в інших поки лише одне дитинча.

Біолог 28-ї Української антарктичної експедиції Сергій Глотов, виявивши перших пташенят, пожартував, що "Ноосфера", що прийшла на станцію 11 грудня, немов лелека, "принесла" полярникам поповнення.

Поблизу "Вернадського" зробили гнізда рекордну кількість субантарктичних пінгвінів – понад 5,3 тисячі. Полярники очікують, що найближчим часом на станції станеться справжній бебі-бум.

Біолог 28-ї УАЕ Вадим Ткаченко нарахував у гніздах 4,8 тисяч яєць.

Пік появи пташенят очікується на Новий рік. На думку полярників, на це можуть вплинути рівень снігу та активність хижаків.

Вчені нагадали, що пінгвіни висиджують яйця та пташенят почергово. Поки один із партнерів залишається на гнізді, інший вирушає в океан полювати на криль. За кілька днів вони міняються місцями.

Під опікою батьків пташенята перебувають протягом місяця. Після цього вони починають линяти, об'єднуватися в ясла та активно вивчати навколишній світ. Після линяння вони вчаться плавати в океані та самостійно добувати собі їжу.

[embed]https://www.facebook.com/AntarcticCenter/posts/pfbid02NxShrbH3PyYVfYRFkue2BtsSwy5VHMfcn46bb7X1GhhgMsTM5QFaKb3BaUuJzA3Cl?__cft__

Читайте також:

Вже обчислюють за допомогою дронів: у мережі показали, як українські захисники ловлять ухилянтів

Прославила на весь світ: прем'єр-міністр Латвії показала потужний жарт із приводу Орбана, який так любить Путіна.

Названо два українські міста, які росіяни хочуть захопити до виборів Путіна, щоб він був переможцем