Нещодавно один із політичних експертів заявив, що хоч Володимир Путін і веде себе як типовий військовий злочинець, проте його інстинкт самозбереження дуже сильний і він боїться за власну шкуру, як ніхто інший. Саме тому Путін боїться НАТО – він розуміє, що 30 держав-членів Альянсу є найсильнішими у світі у військовому, економічному та політичному сенсі.

І осьв інтерв'ю журналісту Павлу Зарубіну у програмі "Москва. Кремль. Путін" на телеканалі "Росія-1" (ВДТРК) російський диктатор Володимир Путін заявив, що у Фінляндії через вступ до НАТО "тепер будуть проблеми".

"Взяли затягли до НАТО Фінляндію. У нас що були з Фінляндією якісь суперечки? Усі суперечки, у тому числі територіального характеру в середині 20-го століття, давно вирішені”, - заявив Путін.

При цьому російський диктатор почав загрожувати країні військами.

"Проблем не було. Тепер будуть. Тому що ми тепер створюватимемо Ленінградський військовий округ і концентруватимемо там певні військові підрозділи. Навіщо їм це треба, нісенітниця якась просто”, - додав він.

Уривок інтерв'ю журналіст опублікував у своєму телеграм-каналі.

Президент РФ також зазначив, що раніше у Росії та Фінляндії були "найсердечніші стосунки".

"Так, у лісовому комплексі були проблеми, пов'язані з необхідністю лісопереробки всередині країни. Ось і все. Це нісенітниця і дрібниці, насправді, - сказав Путін.

Крім того, Путін підкреслив, що "у Росії немає жодних резонів, жодного інтересу, ні геополітичного, ні економічного, ні військового — воювати з країнами НАТО".

"У нас немає з ними жодних територіальних претензій один до одного, немає бажання зіпсувати з ними стосунки", - заявив глава Кремля у цьому ж інтерв'ю.

Нагадаємо, що Швеція та Фінляндія подали одночасно заявки на вступ до Північноатлантичного альянсу невдовзі після повномасштабного російського вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Туреччина висунула обом країнам умови, які потрібно було виконати, щоб Анкара ратифікувала вступ. Швеція та Фінляндія мали визнати терористичними курдські організації, видати осіб, звинувачених у тероризмі, та скасувати заборони на постачання зброї Анкарі.

Фінляндія стала членом НАТО 4 квітня 2023 року, хоча раніше Фінляндія не планувала відмовлятися від нейтрального статусу, який зберігала десятиліттями.

Читайте також:

Не лише мобілізація: у Міноборони розповіли про підготовку населення до національного спротиву

Лавров випадково здав плани Путіна, заговоривши про мирні переговори: на чому його спіймали

Вже обчислюють за допомогою дронів: у мережі показали, як українські захисники ловлять ухилістів