16 грудня 2023 року Міністр оборони Рустем Умеров взяв участь у засіданні Конгресу місцевої та регіональної влади, де намітив ключові напрямки роботи з місцевою владою щодо мобілізації.

Відомо, що цей захід пройшов під головуванням Президента України та за участю Голови Верховної Ради, Прем'єр-міністра, Голови Офісу Президента, членів Уряду, депутатів, керівників ОВ, представників органів місцевого самоврядування.

Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони України в телеграм-каналі.

Міністр оборони Рустем Умеров підкреслив, що очікує від місцевої влади ще більшого сприяння мобілізаційній роботі. Наприклад, Рустем Умеров нагадав, що сільський голова має право особисто підписувати повістки.

"Сільський голова має право особисто формувати та підписувати повістки, згідно з постановою Кабінету Міністрів за номером 352", – сказав Умеров.

Крім того, за словами Умерова, органи місцевого самоврядування можуть відчутно посилити залучення фахівців до Сили оборони через проект рекрутингу.

"Мають змінити підходи до підготовки військовозобов'язаних до військової служби та населення до національного опору. Усі наші люди мають бути навчені та підготовлені. Очікуємо від них (органів місцевого самоврядування – ред.) ще більше сприяння мобілізаційній роботі.

Міністр також наголосив на існуючій російській загрозі в інформаційному просторі.

"Ворог активно працює над дискредитацією України – назовні та всередині. Ворог намагається створити штучний конфлікт усередині керівництва та створити ілюзію, що Україну не підтримують партнери. Прошу ретельно ставитись до інформаційної гігієни», – заявив Умеров.

Зазначимо, що Рустема Умерова призначили міністром оборони нещодавно, 6 вересня поточного року. Він змінив на цій посаді відомого своїми корупційними скандалами Олексія Резнікова. За кілька місяців після призначення Умеров розгорнув досить бурхливу діяльність – він постійно генерує інформаційні приводи своїми заявами чи діями та загалом є дуже медійною людиною.

Нагадаємо, що 8 листопада 2023 року Верховна Рада підтримала продовження термінів військового стану в Україні та загальної мобілізації на 90 діб – до 14 лютого 2024 року. Це було дев'яте голосування парламенту за продовження цих термінів після початку повномасштабної війни.

Читайте також:

Росія готує нову мобілізацію. У Британії розкрили плани Путіна та назвали цифри

Лавров випадково здав плани Путіна, заговоривши про мирні переговори: на чому його спіймали

Вже обчислюють за допомогою дронів: у мережі показали, як українські захисники ловлять ухилянтів