У лютому 2022 року багато світових політиків заявляли, що Україна не вистоє під натиском російської армії і трьох днів, проте повномасштабна війна Росії проти України триває вже майже два роки. І на сьогоднішній день навіть найдосвідченіші аналітики, політологи та провідні розвідки країн світу не можуть назвати точні терміни її можливого закінчення. А ось у Росії бачать, схоже, єдине рішення війни.

Так, нещодавно глава МЗС РФ Сергій Лавров вкотре закликав Україну розпочати переговори з Росією. Зробив він це у традиційно загрозливій формі: мовляв, що довше триватиме війна, то складнішим буде переговорний процес та умови для ведення переговорів для України.

До речі, раніше Лавров заявляв, що чим довше Київ затягуватиме переговори з Москвою, тим складніше потім домовлятися. За його словами, першим кроком для таких контактів має стати скасування указу Зеленського про заборону діалогу з Москвою.

Щоправда, у цій заяві експерти ISW побачили не бажання припинення вогню та встановлення миру, а черговий доказ того, що Росія має намір досягти своїх максималістських цілей в Україні військовим шляхом.
Схоже, слова Лаврова можуть означати, що у Кремлі розраховують, що чим довше триватиме війна, тим більше територій України зможуть окупувати російські війська. А отже, позиція України на переговорах буде слабшою.

В ISW також нагадали, що в ході "Прямої лінії" Путін окреслив плани РФ щодо України: Кремль прагне досягти цілей, які рівнозначні повній капітуляції України та Заходу

"Кремль неодноразово просував інформаційні операції, симулюючи інтерес до переговорів з Україною, і заява Лаврова, ймовірно, також є спробою створити умови для того, щоб Росія відійшла від цієї інформаційної операції", - резюмували в ISW.

Читайте також:

Такого в Кремлі не пробачать: Лавров потужно зганьбив Путіна в Європі. Вже став зовсім старий

Без 100 грамів тут не розібратися: у Лаврова якось дивно заговорили про мирні переговори з Україною

Все, досить, Кремль уже готовий до переговорів, від Лаврова передано термінове послання. Що відомо

Критична ситуація в Росії: Путін наказав підняти тарифи на газ, росіяни переходитимуть на дрова