Державне бюро розслідувань спільно з іспанською поліцією провело обшуки в об'єктах нерухомості, що належали колишньому керівнику Одеського обласного ТЦК та СП Євгену Борисову, внаслідок чого було заарештовано його віллу та офіс у Марбельї, провінція Малага.

Про це повідомляє «УНІАН»

Розслідування передбачуваного незаконного збагачення Борисова показало, що він придбав два об'єкти нерухомості в Марбельї вартістю понад 4 мільйони євро та понад 500 тисяч євро відповідно.

ГБР надіслало до Іспанії запит про міжнародну юридичну допомогу, а 13 грудня іспанська поліція разом із співробітниками ГБР провела обшуки, вилучивши документи та посвідчення прав власності.

"Вчора, 13 грудня, на підставі цього документа, поліцією Іспанії за участю працівників Головного слідчого управління ДБР проведено обшуки на зазначеній віллі та в офісному приміщенні. Вилучено документи, що засвідчують право володіння та розпорядження вищезазначеним майном членами сім'ї військкома", - йдеться у повідомленні.

Вілла Борисова в Іспанії
Вілла Борисова в Іспанії

Згодом Іспанія конфіскувала нерухомість виходячи з зібраних доказів. У ГБР наголосили на важливості проведення повного та неупередженого розслідування з урахуванням величезного масиву доказів, повідомлень ЗМІ та матеріалів Національного агентства із запобігання корупції (НАЗК), які виявили ознаки незаконного збагачення на суму понад 188 мільйонів гривень.

"Також буде досліджено матеріали НАЗК, яке виявило ознаки незаконного збагачення у колишнього одеського військкома більш ніж на 188 млн грн", - додали у відомстві.

Борисову, затриманому в липні, висунуто звинувачення у незаконному збагаченні, відмиванні грошей та інших правопорушеннях, за які йому загрожує 12 років ув'язнення.

Суд наклав арешт на майно, гроші та банківські рахунки колишнього військового комісара Євгена Борисова та членів його родини. До арештованих активів увійшли земельні ділянки площею понад 2 га в Одеській області, два будинки в Одесі загальною площею понад 420 кв. м, домоволодіння площею 78,5 га, дві квартири та третя частка ще однієї квартири.

Вілла Борисова в Іспанії
Вілла Борисова в Іспанії

Крім того, заарештовано шість автомобілів, у тому числі Toyota Land Cruiser (2023), Mercedes-Benz G 63 AMG (2022), Mercedes-Benz EQV (2022), Mercedes-Benz GLE 400 (2021). ), Porsche Macan GTS (2016 р.). та Ауді А6 (1999 р.). Ця дія послідувала за затриманням Борисова в липні та подальшим судовим розглядом проти нього, що включає звинувачення у незаконному збагаченні, відмиванні грошей та інших правопорушеннях.

Суд вжив заходів для забезпечення безпеки цих активів у ході розслідування.

Читайте також:

Співала у церковному хорі і наводила російські ракети на Україну: ось як маскувалася прихильниця Путіна

У будинок прийдуть суцільні невдачі: названо 2 місця, де в жодному разі не можна ставити тапочки

А тепер – готуйтеся: скільки потрібно стажу, щоб вийти на пенсію у 2024 році