З початку великої війни між Росією та Україною хтось тільки не висловлювався з приводу необхідності проведення мирних переговорів. В України своя позиція щодо цього, власне, як і в Росії. І тепер свою позицію озвучили в Білому домі.

Докладніше про те, що в США вже прямо заговорили про переговори України з Росією, інформує Главред.

Представник Білого дому Джон Кірбі заявив, що Україна під керівництвом президента Володимира Зеленського самостійно визначатиме стратегію протистояння з Росією, у тому числі й питання про готовність до дипломатичних переговорів з Володимиром Путіним.

"Президент Зеленський має визначити, як і коли закінчиться ця війна, а також на яких умовах він готовий вести переговори з Путіним", — наголосив координатор Ради нацбезпеки Білого дому.

Кірбі зазначив, що Україна все ще стоїть перед загрозою масованої присутності російських військ, і їхня кількість продовжує зростати, оскільки Кремль мобілізує нових осіб, які готові приєднатися до наступу на Україну.

"Вони, ймовірно, не збираються просто сидіти на оборонних позиціях протягом усієї зими", — зазначив представник адміністрації США.

Кірбі також зазначив, що з українського боку є бажання отримати більше можливостей не лише для оборони, а й для здійснення контрнаступу. Таким чином, саме президент Зеленський має визначити, яким чином виглядатиме їхня подальша стратегія.

"Чого ми прагнемо з початку цього конфлікту, це бути певними, що він (президент Зеленський – ред.) має для цього інструменти. І ці інструменти ось-ось вичерпають себе, — зауважив Кірбі.

Читайте також:

Це потрібно знати: у яких випадках із працівника можуть зняти броню від мобілізації. Роз'яснення

Українців попередили про аномальний грудень: до чого треба готуватися

Путіна вже доводять до інфаркту: США вперше з часів "холодної війни" покажуть ракетну міць