Ситуація на польсько-українському кордоні продовжує залишатися напруженою. Відомо, що понад 400 вантажівок українських перевізників застрягли на КПП "Раві-Руської". Блокування також відбувається на пунктах пропуску "Ягодин - Дорогуськ", "Рава-Руська – Гребінне" та "Краковець – Корчова".

Докладніше про те, що відбувається на пропускних пунктах польсько-українського кордону, інформує Обозреватель.

Відомо, що з 20 листопада учасники акції щодо блокування трьох пунктів пропуску з України в Польщі розширять протест. Вони також почнуть блокувати пункт "Медика – Шегіні". Акцію влаштувала одна з польських асоціацій перевізників, а її підтримали польські ультраправі партії, які почали блокувати проїзд для українського вантажного транспорту.

У трьох пунктах пропуску вже зібралося близько 2800 вантажних транспортних засобів. Це на 1000 більше, ніж на день раніше. Найбільше вантажівок стоїть у черзі у пункті пропуску Краківець – близько 1200, у пункті пропуску Ягодин – близько 1100 та у пункті пропуску Рава-Руська – близько 500.

Як повідомляє видання DW, про намір розширити блокування заявив учасник акції Томаш Борковський. За його словами, далекобійники "не задоволені швидкістю" переговорів з польським та українським урядами та чекають на новий раунд.

Напередодні, 15 листопада, Україна, Польща та Директорат Єврокомісії з транспорту та мобільності (DG MOVE) провели у "Дорогуську" тристоронні переговори щодо розблокування пунктів пропуску. Як повідомило міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України, внаслідок переговорів сторони напрацювали спільні рішення та запропонували їх польським протестувальникам, але ці пропозиції не погодили.

У відомстві зазначили, що вимога протестувальників повернутися до системи дозволів не може бути виконана, і угода про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС діятиме як мінімум до 30 червня наступного року.

Водночас польських протестувальників підтримали перевізники зі Словаччини. Вони тимчасово перекрили рух вантажівок з України на контрольно-пропускному пункті (КПП) "Вишнє Німецьке-Ужгород" та пригрозили повною блокадою українсько-словацького кордону найближчим часом у разі невиконання їхніх умов.

Мало того, що Україну мучить сусід зі Сходу, то ще наші європейські друзі вставляють палиці в колеса, ставлячи свої економічні інтереси вище за українські. І поки що не ясно, чим і коли закінчиться транспортна блокада.

Читайте також:

Люди живуть у машинах: на кордоні України з Польщею зібралося понад дві тисячі автомобілів

Такого ще не було: у Польщі вже загрожують закрити ще один коридор з Україною. Що там сталось

Все дуже складно, машини пускають в один бік: що відбувається на кордоні України та Польщі