Як скоро завершиться кровопролитна війна, яку Росія розв'язала проти України? Це питання хвилює українців і весь світ із самого початку повномасштабного вторгнення. У червні 2023 року радник голови ВП Михайло Подоляк сказав, що війна Росії проти України закінчиться швидше за все раніше 2024 року. А от у НАТО з цього приводу своя думка.

Так, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю німецьким ЗМІ заявив, що війна в Україні може бути досить тривалою, тому Захід має нарощувати витрати на оборону.

"Більшість воєн тривала довше, ніж очікувалося, коли вони спалахнули. Ми всі хочемо швидкого миру. Водночас ми маємо визнати, що якщо президент Зеленський та українці перестануть воювати, їх країни більше не буде. Якщо президент Путін і Росія складуть зброю, у нас буде мир", – сказав Столтенберг.

Столтенберг закликав Німеччину значно збільшити витрати на оборону. Зокрема, він нагадав про рішення липневого саміту НАТО, відповідно до якого країни альянсу мають направити на військові потреби не менше двох відсотків свого валового внутрішнього продукту.

"У холодну війну, коли правив [канцлер] Конрад Аденауер або Віллі Брандт, витрати на оборону становили три-чотири відсотки економічного виробництва", - зазначив Столтенберг.

Читайте також:

"Ніхто нас не покине": Арестович розповів, чого очікувати від співпраці Путіна з Північною Кореєю

Прямо в "черево": з'явилося фото російського бойового корабля на подушці після удару морського дрона

Навіть заборонили одягати військову форму: як зараз виглядає путінський генерал Суровікін, якого з ганьбою звільнили