Після усунення голови ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, російські окупанти вирішили організувати нову приватну військову компанію, і цього разу керівництво було передано Сергію Суровікіну, ім'я якого асоціювалося з різними скандалами, у тому числі щодо війни в Україні.

Інформація про це була поширена Центром національного спротиву (ЦНС).

Згідно з повідомленням ЦНС, нова приватна військова компанія безпосередньо контролюватиметься Міністерством оборони Російської Федерації.

За даними ЦНС, Міністерство оборони РФ направляє своїх представників у різні країни, такі як Білорусь та кілька африканських держав, включаючи Алжир, Малі та Судан, з метою зацікавити більше бойовиків із групи "Вагнер" підписати контракти зі Збройними силами РФ через цю нову приватну військову компанію (ПІК).

За попередніми даними, Сергій Суровікін відповідатиме за створення та розвиток цієї нової Приватної військової компанії.

На думку цілої низки експертів, Суровікін і так дуже завинив перед Путіним - бездарно розкидав ракети по Україні, а толку ніякого не було. Його тримали у СІЗО, тепер позбавили військових звань, на останніх фото він навіть боїться з'являтися у військовій формі. Останній шанс виправитись. Якщо знову завинить - повторить "політ Пригожина".

ЦНС зазначає, що це створює конкуренцію між білоруською приватною військовою компанією "ГардСервіс" та новою російською приватною військовою компанією за залучення та розподіл досвідчених кадрів.

Читайте також:

Навіть заборонили одягати військову форму: як зараз виглядає путінський генерал Суровікін, якого з ганьбою звільнили

Обвів навколо пальця: Кім Чен Ин віддасть Путіну снаряди, які будуть вибухати прямо у стволах російської артилерії

У Лаврова нарешті визнали, що Крим належить Україні. Фото

У Путіна зробили несподівану заяву про похорон Пригожина