"Країна-паром, що курсує між Сходом і Заходом"... саме так ще 1905 року назвав свою країну угорський поет Ендре Аді. З того часу минуло понад 110 років, але політику прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана можна сміливо назвати "і вашим, і нашим". Ще б пак, Угорщина давно перебуває і в ЄС, і в НАТО, проте Віктор Орбан завжди виявляв доброзичливе ставлення до президента Росії Володимира Путіна, незважаючи на конфлікт в Україні. Ось тільки останнє рішення прем’єра здивувало весь світ.

Так стало відомо, що Віктор Орбан планує відмовитися від російського ядерного палива на користь французького.

Заява прем'єр-міністра про перехід на французьке ядерне паливо прозвучала на традиційному пікніку в селі Кече 10 вересня, де Віктор Орбан розповів про свої плани та політику включно до 2034 року, передає угорське видання telex .

За словами 60-річного Орбана, він має намір керувати Угорщиною до 2034 року. Більше того, він чітко знає, як зробити, щоб увесь світ поважав Угорщину. Для реалізації цієї мети у команди Орбана є "великий план" із 15 пунктів, серед яких:

  • досягнення демографічного повороту;
  • створення економіки, заснованої на праці;
  • стати кредитором та сучасною індустріальною нацією замість того, щоб брати кредити;
  • угорські підприємці мають інвестувати за кордоном, а прибуток привозити до Угорщини;
  • розвиток армії;
  • використання цифрового громадянства;
  • енергетична самодостатність.

При цьому, коли Орбан говорить про енергетичну самодостатність, він заявив про бажання перевести єдину атомну електростанцію в країні "Пакш" з російського ядерного палива на французьке.

Ця заява, до речі, була зроблена на тлі можливого початку робіт (у жовтні) з будівництва другої черги АЕС "Пакш II", кредит на яку надає Росія, а роботи проводитиме "Росатом". За умовами договору між Москвою та Будапештом Росія стає єдиним постачальником ядерного палива до Угорщини.

Нагадаємо, що нещодавно Віктор Орбан зробив нову скандальну заяву щодо суверенітету України. За його словами, існування України та дієздатність ЗСУ тримаються лише на грошах Заходу, і Україна нібито не має сил захищатися від Росії.

Читайте також:

А ось такого ще не було: у Криму на автозаправках зникло дизельне пальне

Путін готує армію до нового масштабного наступу, вже відома дата

Путіна доведено до відчаю, його зовсім скоро можуть усунути: що зараз відбувається в Кремлі