Повідомляється, що Україна модифікувала свою протикорабельну ракетну систему «Нептун», перетворивши її на боєприпас класу «земля-земля», здатна вражати цілі на суші. Ця модифікація викликала стурбованість у Москви та інших стратегічних об'єктів у Росії, оскільки українські офіційні особи припустили, що модернізована ракета потенційно може бути використана для ураження цих територій.

Про це повідомляє "УНІАН", посилаючись на The War Zone, що говорить про те, що західні ЗМІ явно зацікавилися новою розробкою.

Представник Міноборони України зазначив, що модифікована ракета "Нептун" була використана для ураження системи ППО противника, зокрема зенітно-ракетного комплексу С-400, у Криму 23 серпня.

Інцидент на мисі Тарханкут у Криму призвів до знищення ракетного комплексу С-400 «Тріумф», включаючи його ракети та навколишній персонал. Секретар РНБО Олексій Данилов підтвердив, що в операції було використано нову сучасну українську ракету, якою, на поширену думку, є ракета "Нептун".

«Є плани, додав чиновник, зрештою завдати удару по Москві та іншим об'єктам усередині Росії… за допомогою… «Нептуна»», - йдеться у матеріалі.

Ракетний комплекс «Нептун» розроблений Україною і включає протикорабельні ракети Р-360 «Нептун». Ці ракети призначені поразки різних типів кораблів противника. Система створена у 2018 році та офіційно передана ВМС України 15 березня 2021 року. Ракета «Нептун» має швидкість польоту 900 км/год та дальність дії близько 300 км. Його можливості тепер розширені і тепер включають поразку наземних цілей, що викликало дискусії про потенційні майбутні застосування, включаючи можливість завдання ударів по об'єктах на території Росії.

Читайте також:

Тільки хреста в руці не вистачає: Медведєв уже лякає Захід апокаліпсисом та цитує Іоанна Богослова

До вечора тазика вже не буде: рецепт пиріжків з лавашу з капустою та яйцями

Ось це кмітливість: у Франції вигадали, як боротися з водіями-лихачами за допомогою фарби