У середу, 23 серпня 2023 року, у Тверській області Російської Федерації розбився літак Embraer ERG 135 з бортовим номером RA-02795, який належить військовому злочинцю та власнику ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину. Внаслідок авіакатастрофи всі люди, які перебувають на борту, загинули. Поки не відомо, чому інцидент трапився і хто у цьому винен.

Причиною аварії, за однією з версій, став вибух, що стався у відсіку шасі. Telegram-канал Shot із посиланням на джерело у правоохоронних органах повідомив, що внаслідок вибуху у літака відірвало крило. Від вибухової розгерметизації всі, хто знаходився на борту, миттєво втратили свідомість, через що пілоти не мали можливості доповісти про те, що сталося. Хвостову частину літака виявили за п'ять кілометрів від фюзеляжу.

Інша версія, озвучена колишнім офіцером британської розвідки Крістофером Стілом для Sky News, полягає в тому, що вибух стався через "подарунок" пасажирам - ящик з вином. Стіл вважає, що це був теракт, організований у Росії.

"Звичайно, це внутрішня робота. Передбачається, що це бомба у винному ящику. Це якийсь іронічний кінець для колишнього ресторатора Путіна", - сказав він.

Поки що офіційна влада не надала жодних підтверджень жодній з цих версій. Розслідування продовжується.

Читайте також:

Путін помстився: у Росії розбився пасажирський літак із Пригожиним. Що пишуть ЗМІ

Після загибелі Пригожина у Росії оголосили повстання: "вагнерівці" йдуть на Кремль. Почалося

Він побудував "Ноєв ковчег": у мережі показали яхту Путіна, на якій він сподівається врятуватися від арешту