Згідно з експертним аналізом, цитованим Express.co.uk, недавня невдала посадка російського супутника «Місяць-25» на Місяць поставила президента Росії Володимира Путіна в хитке становище. Втрата космічного корабля, який мав продемонструвати космічні можливості Росії, доповнює серію невдач, які підривають лідерство Путіна як у країні, так і за кордоном.

Про це пише «unian»

Професор Джон Брайсон, економічний географ з Бірмінгемського університету, наголошує, що місія «Луна-25» була покликана продемонструвати майстерність Росії у доставці корисних вантажів на Місяць. Однак місія зіткнулася зі втратою зв'язку і зрештою провалилася, що вплинуло на імідж Путіна як здібного лідера.

Брайсон зазначає, що погляди Путіна на статус Росії як великої наддержави не відповідають дійсності. Він вважає, що амбіції Путіна брати участь у нових космічних перегонах були підірвані провалом Місяця-25 та іншими проблемами, такими як вторгнення в Україну.

Експерт пояснює ці невдачі поєднанням неправильного прийняття рішень та недостатніми інвестиціями у російську економічну інфраструктуру. Брайсон припускає, що замість того, щоб зосередитися на зброї, Путіну слід інвестувати в економіку, науку та освіту.

Лідерство Путіна, на думку Брайсона, схоже, ґрунтується на застарілих уявленнях про державне управління, орієнтоване на територіальну експансію, а не на економічний та науковий прогрес. Експерт попереджає, що спадщина Путіна може характеризуватись відсталістю Росії за останні два десятиліття.

Місія «Місяць-25», що стартувала з космодрому «Східний», стала першою пострадянською спробою Росії посадити апарат на Місяць. Його відмову пояснили критичним перегоранням двигунів під час коригування курсу, а також призупиненням місячної програми Росії майже на 50 років, що призвело до втрати цінного досвіду.

Читайте також:

А ось тепер усе буде дуже і дуже серйозно: чого чекати від військкоматів уже цієї осені

Це увійде до історії: розвідка вперше заманила в Україну російський військовий вертоліт з екіпажем та запчастинами для винищувачів

Не стало легенди диско 80-х: ці хіти слухають досі. Вічна пам'ять кумиру мільйонів