Депутати парламенту наполягають на суворішій відповідальності роботодавців перед своїми працівниками. Неминучі зміни можуть пророкувати суворі покарання за випадки затримки заробітної плати.

Про це повідомив «finance», посилаючись на комітет Верховної Ради із соціальної політики та захисту прав ветеранів.

У майбутній період власники бізнесу та компанії можуть очікувати змін у відносинах із співробітниками. Основна увага приділяється компенсації та нове законодавство спрямоване на захист прав працівників.

Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів ухвалив на розгляд законопроект №9510. Депутати ознайомилися з його змістом та дали позитивну оцінку.

Члени Комітету рекомендували Верховній Раді України винести на розгляд законопроект № 9510, який пропонує внести зміни до деяких законів України для посилення захисту прав працівників через затримку виплати заробітної плати, у тому числі у випадках неплатоспроможності роботодавця.

Автори проекту наголошують, що отримання повної компенсації є конституційним правом кожного громадянина. На жаль, ще до масштабних заворушень майже 130 000 українців зіткнулися із затримкою виплати заробітної плати, накопичивши борг у розмірі 3,1 мільярда гривень.

Додаткова інформація вказує на те, що значна частина підприємств, які не сплачують компенсаційні виплати, належать державі, що потребує державної звітності. Новий законопроект зміцнює прерогативу працівників на своєчасну компенсацію.

Якщо роботодавець зволікає з виплатою винагороди, згодом він нестиме відповідальність за компенсацію. Крім того, планується посилити відповідальність роботодавця за затримку заробітної плати.

Плани на майбутнє також включають створення спеціалізованої гарантійної установи, якій буде доручено здійснювати нагляд за дотриманням законодавства та забезпечувати виплату заробітної плати працівникам у випадках неплатоспроможності роботодавця.

Читайте також:

Їх потрібно подавати цілими тазиками, інакше не вистачить: рецепт ніжних пиріжків з лавашу з яйцем та цибулею

"Нам страшно виходити на вулицю": росіяни скаржаться, що їх почали відловлювати за кордоном

До кінця серпня розпочнеться казкове везіння: яким трьом знакам Зодіаку доля підготувала сюрпризи