Днями Президент України Володимир Зеленський заявив, що, мабуть, найближчими місяцями на Україну посилиться тиск з метою пошуку миру шляхом переговорів з Росією. Про це він заявив на спільній прес-конференції із прем'єр-міністром Іспанії Педро Санчесом. А вже за кілька днів аналогічний меседж озвучив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Так, у розмові з журналістом Вадимом Карп'яком, голова міністерства закордонних справ Дмитро Кулеба сказав, що на Україну чекає важка осінь. Це інтерв'ю він опублікував у своєму Instagram ,

Так, дипломат вважає, що вже найближчим часом у всьому світі посиляться голоси із закликом до переговорів із країною-агресором Росією.

"Буде дуже важким політичним сезоном, всіх попереджаю", - заявив Кулеба.

Крім того, у своєму інтерв'ю глава міністерства закордонних справ розповів про нещодавню зустріч президента Володимира Зеленського з дипломатами, де глава держави поставив перед ними низку завдань: проведення саміту Формули світу, та залучення меценатів у процес післявоєнного відновлення України, та перезапуск зернових коридорів.

Дмитро Кулеба повідомив, що восени заплановано велику кількість міжнародних самітів, на яких Україна потребує "кількісної та якісної присутності всього світу, а не лише традиційних друзів з Європи та Північної Америки".

Ще одне завдання, поставлене перед дипломатами, зробити так, щоб у росіян "під ногами палала земля по всьому світу".

При цьому урядовець упевнений, що зрештою українська держава здобуде перемогу на всіх фронтах.

"Ми робитимемо все в рамках міжнародного права та кримінального законодавства для того, щоб ці голоси згасали, тому що все це абсолютно не вчасно", - уточнив міністр.

Читайте також:

Це покарання небесне: у Росії прорвало величезну дамбу, затоплює міста та селища

Це вже переломний момент: російський рубль пробиває дно, почалася катастрофа економіки.

Миттєво відмовилося серце: