У місті Уссурійськ Приморського краю в ніч проти суботи прорвало дамбу, створену для стримування паводку, повідомляють російські ЗМІ. Через сильні дощі у Примор'ї рівень води у місцевих річках досяг рекордного рівня, йде евакуація мешканців.

За даними місцевої влади, в одному з районів міста підтопило три багатоквартирні будинки, і звідти евакуювали мешканців до пунктів тимчасового розміщення.

У зв'язку з паводком у місті було оголошено режим надзвичайної ситуації.

У місцевих телеграм-каналах та ЗМІ мешканці діляться фотографіями та відео залитих територій.

На Приморський край 9 серпня обрушився тайфун "Ханун". Через сильні дощі рівень води в місцевих річках досяг рекордного рівня, і залитими виявилося безліч населених пунктів.

Прокуратура Приморського краю повідомила напередодні, що в Хорольському муніципальному окрузі внаслідок стихійного лиха загинули два брати 10 і 12 років, які грали на узбіччі дороги.

За даними МНС Приморського краю на ранок суботи, в 17 муніципальних утвореннях залишалися підтопленими 543 житлові будинки, 1393 присадибні ділянки, 40 ділянок автошляхів.

Все ще відсутнє автомобільне сполучення з селами Богатирка, Монакіно, Улитовка, Яконівка, Кроунівка, Корсаківка, Пушкіно, Кугуки, Утісне, Червоний Яр, Ліневичі та з мікрорайоном Заміський.

Режим НС діє у 15 муніципалітетах, у пунктах тимчасового розміщення по всьому регіону перебувають 612 осіб, стверджує уряд Приморського краю.

У регіоні працює близько 200 рятувальників.

При цьому синоптики попереджають, що ситуація в регіоні лише погіршуватиметься. За словами представників Примгідромету, вода підніматиметься до позначок небезпечного гідрологічного явища як мінімум до 13 серпня. При цьому в адміністрації Уссурійська наголосили, що рівень води у зоні підтоплення у місті стабілізувався.

Читайте також:

Увімкнув хитрість: як син відомої депутатки під шумок виїхав з України і не повернувся назад

Слово з чотирьох букв: Ада Роговцева розповіла, ким насправді є путінський фанат Микита Михалков

Виступала на окупованих територіях: відома російська співачка покалічилася в аварії. Довелося викликати гелікоптер