В Україні через місяць після ухвалення відповідного закону нарешті почали виплати військовослужбовцям за новими правилами. Йдеться про підвищені виплати призовникам, курсантам та інструкторам. Крім того, військовослужбовці, які безпосередньо беруть участь у захисті України від російських окупантів, отримають додаткову суму від 30 000 до 100 000 гривень.

Про це пише «obozrevatel»

Постанова Кабміну від 9 серпня, з якою поділився народний депутат Олексій Гончаренко, повністю реалізує положення закону. Ця резолюція роз'яснює деталі реалізації закону та вводить його в дію. В результаті військовослужбовці, які мають право на ці виплати, отримають гроші за два місяці — червень та липень.

Відповідно до постанови, додаткова винагорода у розмірі 30 000 гривень передбачена щомісяця пропорційно:

Військовослужбовці, які виконують бойові чи спеціальні завдання у періоди оборони України, забезпечення безпеки населення та інтересів держави.

Особи рядового та начальницького складу Державної податкової служби, начальницького складу Управління спеціальних операцій НАБУ та поліції.

Для тих, хто безпосередньо бере участь у бойових діях або забезпечує дії щодо забезпечення національної безпеки, оборони, відображення та стримування збройної агресії в зонах конфліктів та тимчасово окупованих територіях, розмір виплати збільшується до 100 000 гривень пропорційно до часу участі.

Аналогічні умови поширюються на рядових та командирів територіальних (міжрегіональних) воєнізованих формувань Державної служби виконання покарань.

Додатково для зазначених вище категорій, що виконують бойові чи спеціальні завдання у складі органу військового управління, штабу угруповання військ, штабу тактичної групи, командування та штабу військової частини, винагорода може бути збільшена до 50 000 грн, розраховується пропорційно до часу виконання завдання. Це стосується управління бойовими діями безпосередньо на передовій.

У ухвалі також передбачені доплати призовникам (6 тис. грн), курсантам (2,35 тис. грн) та інструкторам (від 15 до 30 тис. грн). Важливо зазначити, що призовники можуть мобілізуватися добровільно.

Ці зміни у виплатах військовослужбовцям спрямовані на те, щоб краще підтримувати тих, хто бере активну участь у захисті безпеки та територіальної цілісності України.

Читайте також:

Захочеться вистачати по кілька штук: рецепт дерунів з молодих баклажанів та борошна

Батькам розповіли, чого чекати 1 вересня і чи повернуться діти за парти

Оце зарплати: українців запрошують на роботу до Норвегії. Про такі суми багато хто мріє