Раннє розпізнавання симптомів раку має вирішальне значення для швидкого лікування та підвищення шансів на одужання. Однак, деякі симптоми раку можуть бути помилково прийняті за ознаки інших проблем зі здоров'ям. Одним із таких симптомів є нічна пітливість, яка може бути особливо поширена у пацієнтів із раком кісток.

Про це пише «24tv»

Лікарі підкреслюють, якщо людина відчуває надмірне потовиділення на подушках і простирадлах після пробудження вранці, це може бути ознакою раку кісток. Це пов'язане з інфекцією. Рак викликає імунну відповідь, яка вивільняє запальні речовини, що впливають на систему терморегуляції тіла, що призводить до нічного потовиділення.

Лихоманка також може виникнути через інфекцію, і тіло потіє, намагаючись зменшити її. Зміни рівня гормонів можуть сприяти припливам та пітливості, що може бути результатом раку або його лікування.

Нічна пітливість часто пов'язана з деякими видами раку, такими як лімфома, але також може бути викликана різними факторами та станами. Якщо потіння справді надмірне, подушки та простирадла можуть стати настільки вологими до ранку, що спати на них вже неможливо.

Що стосується раку кістки, постійний біль у кістках є важливим симптомом. Спочатку переривчастий біль може з часом стати постійним і сильним. Часто посилюється вночі чи під час руху. Над ураженою кісткою може з'явитися набряк, почервоніння та запалення, що ускладнюють рух, особливо поблизу суглобів. Кістка може стати крихкою та схильною до переломів. Раннє виявлення та медична допомога мають вирішальне значення для усунення цих симптомів та пошуку належного лікування.

Читайте також:

Вас усі розхвалюватимуть: рецепт листкового заливного пирога з фаршем, молодими грибами, сиром та рисом
Ось це зарплати: українців запрошують на роботу до Норвегії. Про такі суми багато хто мріє

Як правильно зберігати цибулю, щоб вона не гнила і була солодкою. Перевірений спосіб