В Україні планується запровадження нового державного свята – День подяки, який відзначатиметься 22 жовтня.

Відповідно до зареєстрованого законопроєкту №9574 пропонується зробити цей день вихідним.

Ініціатори проєкту пояснюють, що вибір 22 жовтня обумовлений наявністю рясного врожаю овочів та фруктів в осінній період, що сприяє проведенню свята за сімейним столом. У всьому світі 22 жовтня відзначається День змін на краще.

"Встановлення дати святкування Дня подяки має логічну аргументацію: насамперед це підняття подяки на загальнонаціональний рівень, коли кожна людина матиме офіційну можливість висловити подяку всім тим, кому вона бажає це зробити", — йдеться в пояснювальній записці.

У тексті документа наголошується, що свято "National Make A Difference Day" присвячене можливості людей спільно змінити світ на краще, допомогти оточуючим та зробити життя кращим, що добре поєднується з ідеєю Дня подяки.

Основною метою законопроєкту є "формування в українському суспільстві та закріплення національного рівня такої важливої ​​позитивної риси, як подяка, а також встановлення традиції висловлювати подяку всім, хто на це заслуговує".

Автори проєкту вважають, що започаткування Дня подяки дозволить підвищити рівень вдячності на національному рівні, що позитивно вплине на зміцнення національної єдності в Україні.

Читайте також:

Добра допомога: мешканцям українських сіл виплатять гроші на підтримку городів. Що потрібно знати

Хто із чоловіків може виїжджати за межі України: список професій

У серпні виплатять надбавки до пенсій: хто з українців отримає гроші