Українці скаржаться на "погану якість газу", пояснюючи це тим, що вода в чайнику повільно закипає. При цьому в "Нафтогазі" стверджують, що це пов'язано з іншими факторами, тоді як технічно розбавляти газ і робити його менш якісним практично неможливо.

Про це повідомляють на офіційній сторінці "Нафтогазу" у Facebook . "Система герметична. Будь-яке втручання у розподільчу мережу – це падіння тиску газу і, як наслідок, його відтік. Відповідно, такі втручання неможливі через забезпечення безпеки, а система не пристосована для додавання домішок", – повідомляють у компанії.

Причиною повільного закипання води в чайнику на газовій плиті може бути:

  • Технічний стан газової плити Якщо пальники не відрегульовані або засмічені, якість полум'я може бути змінена.
  • Дотримання чистоти газових приладів. Користувачі газу повинні постійно стежити за чистотою газових приладів та своєчасно прибирати залишки сміття, які можуть забити пальники та вплинути на якість подачі газу.
  • Якість посуду. Наявність накипу на дні та стінах також впливає на час закипання води. Своєчасне очищення посуду від накипу вплине на час приготування.
  • Ефективне використання об'ємів рідини. Наприклад, для приготування чашки чаю недоцільно кип'ятити повний чайник 2-3 літри. Це впливає на час приготування та економію природного газу, який доведеться сплачувати за лічильником.

Провітрювання приміщень, де використовуються газові прилади. Одним із факторів безпечного та стабільного горіння газу є приплив повітря до приміщення, де використовуються газові прилади. Один із показників якості природного газу – це теплота згоряння (калорійність). Вона має становити не менше 7600 ккал/м3. Але українцям постачається навіть якісніше паливо з калорійністю в середньому 8300 ккал/м3.

Розведення газу неможливе у технологічному процесі, оскільки це було б небезпечно та економічно невигідно. Щодня на ГРС проводиться аналіз природного газу на відповідність стандартам. Від ГРС до газорозподільних мереж, зокрема газорегулюючих пунктів (ГРП).

Читайте також:

Буде один конверт: як вам тепер доведеться платити за газ за новими правилами? Збережіть інструкцію

То скільки будемо платити? Встановлено тариф на газ за весь рік. Названо ціну кубометра

Дивіться на платіжки: за газ тепер доведеться платити по-новому. Названі регіони